Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça kimdir?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Ahmet Akça daha önce de Ankara'da başsavcılık yapmaktaydı.

Google Haberlere Abone ol
Ankara başsavcılığına Ahmet Akça atandı

Hakimler ve Savcılar Kurulu, Ankara ve İstanbul'da boş kalan başsavcılıklara atamalar gerçekleştirdi. Ankara'da Yüksel Kocaman’ın Yargıtay üyesi seçilmesi nedeniyle boşalan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı görevine ise Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça atandı. Peki, Ahmet Akça kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça biyografisi:

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça 1973 Yılında Ankara'da doğdu.

İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamladı.

1991 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1995 yılında mezun oldu.

Bir yıllık avukatlık stajının ardından 1997 yılında Hakim adaylığına başladı. 1999 Yılı Temmuz ayında Tavşanlı Cumhuriyet Savcısı olarak göreve başlayan Akça sırasıyla; Reşadiye, Batman, Karaman, Şişli ve İstanbul Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulundu. 2012 Yılında Yargıtay Cumhuriyet Savcısı olarak atandı. Dört yıllık bir görevin sonunda Haziran 2016 Kararnamesi ile Ankara Cumhuriyet Savcısı olarak atandı. Ekim 2017 Kararnamesi ile Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine atandı ve görev yaptı.

25/07/2018 Tarihli HSK Kararnamesi ile Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Ahmet Akça evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Yorumlar