Angela Merkel: Türkiye AB'ye üye olamaz, mülteciler orada kalsın

Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye'nin AB'ye üye olamayacağını ancak mülteciler konusunda işbirliği yapmaya devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye AB'ye üye olamaz, mülteciler orada kalsın

Almanya başbakanı Angela Merkel, düzenlediği basın toplantısında Avrupa'nın mülteci politikası, Türkiye'nin rolü ve Ankara-Brüksel hattındaki üyelik gelişmelerine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Şansölye Merkel basın toplantısında skandal bir açıklamaya imza atarak Türkiye'nin AB'ye üye olabileceğini düşünmediğini, ancak gelinen noktada mülteci anlaşmasının devamlılığının sağlanmasını umduğunu ifade etti.

"Türkiye’nin AB üyesi olması gibi bir durum görmedim ve hala da göremiyorum. Ancak yine de Türkiye ile çok iyi ilişkiler için gayret gösteriyorum. Türkiye bu noktada harika işler yaptı ve biz de onlara destek olduk Avrupa olarak mülteciler için 3 milyar euro'luk bir ödeme daha yapılacak. Bu tabii Türkiye’nin harcadıklarının yanında sadece ufak bir kısım. Ama herkesi alamayız ve onlar Türkiye’de iyiler. Türkiye ile mülteci anlaşmasının devam etmesini umuyorum."


 

Yorumlar

Troya Altınızdan da almamızı istermiydiniz!!!