"Anayasa değişikliğine tam destek geleceğimiz için evet" konferansı

- Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Arslan: - "Biz istikrarlı ve hızlı karar alabilen demokratik, hukuk devleti nezdinde hesap verebilen bu yeni sistemi hayata geçirirsek Türkiye, bölgesinde güçlü bir devlet, bölgesindeki sorunları çözümü konusunda güçlü bir aktör olarak kalmaya devam edecektir"

Google Haberlere Abone ol
"Anayasa değişikliğine tam destek geleceğimiz için evet" konferansı

GAZİANTEP (AA) - Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin, "Biz istikrarlı ve hızlı karar alabilen demokratik, hukuk devleti nezdinde hesap verebilen bu yeni sistemi hayata geçirirsek Türkiye, bölgesinde güçlü bir devlet, sorunların çözümü konusunda güçlü bir aktör olarak kalmaya devam edecektir." dedi.

Arslan, Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi konferans salonunda düzenlenen "Anayasa değişikliğine tam destek geleceğimiz için evet" konferansında mevcut sistemde cumhurbaşkanı yetkilerinin sınırsız olduğunu belirtti.

Hak-İş olarak 2001'deki ekonomik kriz, 28 Şubat süreci ve 2007 yılında yaşananları iyi bildiklerini aktaran Arslan, o dönemde çalışanların büyük bir ekonomik sıkıntı ve kriz yaşadığını ifade etti.

Arslan, "Binlerce arkadaşımız işini kaybetmiştir. Ekonomik krizlerin, siyasi krizlerin, darbelerin ve benzeri olağanüstü durumların en büyük faturasını işçiler ödemiştir. 1980 darbesini yapan cuntacılar, ilk olarak işçilerin kazanımlarını elinden almıştır. Yaklaşık 5 yıl boyunca toplu sözleşme yapılması önünde engel olmuşlardır. Bu yüzden ülkemizde siyasi krizler olmasın istiyoruz." diye konuştu.

Son zamanlarda rejimin değişeceğine dair iddiaların ortaya atıldığını dile getiren Arslan, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin rejimi 1923'te cumhuriyet ilan edilerek kesinleşmiştir. Bugün değişiklik yapılan anayasanın hiçbir maddesinde rejime yönelik bir düzenleme yoktur. Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi cumhuriyettir. Bunlarla ilgili bir tartışma söz konusu değildir. Yapılan şey devletin yönetim biçimini değiştirmektir. Krizler yaşanmasın, ülke hükümet krizleriyle sorunlarla karşılaşmasın. Türkiye yoluna devam etsin. Biz istikrarlı ve hızlı karar alabilen demokratik, hukuk devleti nezdinde hesap verebilen bu yeni sistemi hayata geçirirsek Türkiye bölgesinde güçlü bir devlet, bölgesindeki sorunları çözümü konusunda güçlü bir aktör olarak kalmaya devam edecektir."


Yorumlar