Anayasa değişikliği halk oylamasına doğru

- AKPM, Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylaması için gözlemci heyeti gönderecek

Google Haberlere Abone ol
Anayasa değişikliği halk oylamasına doğru

STRAZBURG (AA) - Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylaması için Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM), Türk yetkililerin daveti üzerine 20 kişiden oluşan bir gözlemci heyeti gönderecek.

AKPM'den yapılan yazılı açıklamada, Türk yetkililerin daveti üzerine, 20 kişiden oluşacak bir gözlemci heyetinin anayasa değişikliği halk oylamasını takip etmek ve yerinde gözlemlemek amacıyla Türkiye'ye gideceği belirtildi. AKPM heyetinin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatının (AGİT) Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi (ODİHR) heyetiyle görev yapacağı, ziyaretin 14-17 Nisan'da gerçekleşeceği ifade edildi.

Açıklamada, AKPM'nin Romanyalı üyesi Cezar Florin Preda'nın başkanlığını yaptığı heyetin oy verme gününden önce, Türkiye'de siyasi parti yöneticileri, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı, sivil toplum temsilcileri ve basın mensuplarıyla görüşeceği kaydedildi.

AKPM ve AGİT heyetleri, 17 Nisan Pazartesi günü de faaliyetleri ve gözlemlerine dair ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Avrupa Parlamentosu, daha önce yayınladığı bir bildiride, anayasa değişikliği halk oylaması için AP tarafından gözlemci heyeti gönderilmeyeceğini açıklamıştı.

Yorumlar