Anaokulundaki ilgisi onu en iyiler arasına taşıdı

- Özge Yılmaz, beden eğitimi öğretmeninin teşvikiyle başladığı masa tenisinde 15 Yaş Altı Avrupa En İyi 10'lar Turnuvası'nda ikincilik kürsüsüne çıktı - Milli sporcu Yılmaz: - "Hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılarak derece almak ve milli marşımızı okutmak. Bunun için çok çalışıyorum, önümüzde 4 yıl var."

Google Haberlere Abone ol
Anaokulundaki ilgisi onu en iyiler arasına taşıdı

KAYSERİ (AA) - MURAT ASİL - Anaokuluna giderken masa tenisine ilgi duyan Özge Yılmaz, beden eğitimi öğretmeninin teşvikiyle başladığı bu sporda 15 Yaş Altı Avrupa En İyi 10'lar Turnuvası'nda ikinci olmanın gururunu yaşıyor.

Masa tenisine 10 yaşında beden eğitimi öğretmeninin teşvikiyle başlayan ve kısa sürede önemli başarılara imza atan Kayseri Kocasinan Belediyespor oyuncusu Özge Yılmaz, 15 yaşında olmasına rağmen dünyanın gelecek vadeden masa tenisçileri arasında gösteriliyor.

Türkiye'den bir sporcunun ilk kez davet edildiği İngiltere'deki 15 Yaş Altı Avrupa En İyi 10'lar Turnuvası'nda mücadele etmenin mutluluğunu yaşayan milli sporcu Yılmaz, AA muhabirine, 5 yıldır masa tenisi oynadığını ve bu kısa süreçte birçok ulusal ve uluslararası şampiyonalara katılarak önemli dereceler elde ettiğini söyledi.

Masa tenisine merakının anaokulu döneminde oluştuğunu belirten Özge Yılmaz, "Anaokuluna giderken dışarıda masa tenisi oynayan ablaları görmüştüm ve onların toplarını veriyordum. O dönem bu spora merakım oluştu. Daha sonra 4. sınıfta beden eğitimi öğretmenimiz gelip 'masa tenisi oynamak isteyen var mı?' diye sordu. Ben de oynamak istediğimi belirttim ve böylelikle masa tenisi maceram başladı." dedi.

Okulda masa tenisi oynamak isteyen diğer arkadaşlarıyla elemelere katıldığını ve ilk seçmede elendiğini anlatan Özge, şöyle devam etti:

"O dönem sağ elimle oynuyordum. Bu yüzden elendim ama yılmadım. Sol elimle oynamaya devam ettim. Daha sonra Kocasinan Belediyespor Masa Tenisi Takımı ile şampiyonalara katılmaya başladım. Türkiye'de birçok alanda şampiyonluklar elde ettim. Ardından milli takıma seçildim ve ülkemi temsil etmeye başladım. Avrupa üçüncülüğü ve Balkan şampiyonluğu gibi dereceler elde ettim. Son olarak da İngiltere'de Avrupa En İyi 10'lar turnuvasında ikinci oldum. Oynadığım 9 maçın 6'sını kazandım, 3'ünü kaybettim. O üç maçı da kazanıp şampiyon olabilirdim, olmadı. Benim için önemli bir tecrübeydi. Hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılıp derece almak ve milli marşımızı okutmak. Bunun için çok çalışıyorum, önümüzde 4 yıl var. Bu zaman diliminde kendimi daha da geliştirip puanı artırıp olimpiyatlara katılmak istiyorum. Bunu da başaracağıma inanıyorum."

- Antrenör Adak: "Savaşçı ruhuyla başarıdan başarıya koşmakta"


Özge Yılmaz'ın antrenörü Halil Adak da 8 yıldır Kayseri'de çalıştığını, son üç yıl içerisinde Kayseri'nin masa tenisinde çıkardığı sporcular ve takım olarak alınan sonuçlarla Türkiye'de adından söz ettirdiğini söyledi.

Başarı elde eden sporculardan birinin de Özge olduğunu dile getiren Adak, sporcunun hırsıyla, savaşçı kimliğiyle başarılara koştuğunu ifade etti.

Adak, Özge'nin son iki yılda yıldızlar kategorisinde katıldığı her etapta şampiyon olduğunu aktararak, şu ifadeleri kullandı:

"Gençlerde ve büyüklerde final oynadı. Bu sene Fransa'daki turnuvada ülkemizi temsil ederek final oynama başarısı gösterdi. Bulgaristan'da yapılan Balkan Şampiyonası'nda kendi yaş grubunda birinci oldu. Ardından Portekiz'deki Avrupa Şampiyonası'nda da takımlarda ve çift bayanlarda Avrupa üçüncülüğünü elde etti. Bu şampiyonadan sonra Karadağ'da yapılan 21 yaş altı şampiyonasında takımda, ferdide, çift bayanlarda ve karışıkta birinciliğe ulaştı. Son olarak ise En İyi 10'lar Turnuvası'nda ikinci oldu."

Turnuvaya Türkiye tarihinde ilk kez Özge'nin çağrıldığına dikkati çeken Adak, "Özge'nin hedefi 2020 olimpiyatları, onun için de yoğun bir şekilde çalaşıyor. Kayseri'den böyle bir sporcu çıkması da gerçekten çok önemli. Bu seviyelere gelmemizde bize destek verenlere teşekkür ederiz." diye konuştu.

Yorumlar