Anadolu Yayıncılar Derneğinden hükümete teşekkür

- Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Burhan: - "Yeni kanun hükmündeki kararnameyle RTÜK ve YSK Kanunu'ndan kaynaklanan cezalar kaldırıldı. Bu yeni düzenlemeyle ulusal ve yerel kanallara ceza verilemeyecek" - "Bu konudaki mağduriyetimizi dikkate alan hükümetimize teşekkür ediyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Yayıncılar Derneğinden hükümete teşekkür

ANKARA (AA) - Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, 687 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile özel radyo ve televizyonlara Yüksek Seçim Kurulunca belirlenen esaslara aykırı yayın yapmaları halinde verilecek cezaların kaldırılmasına ilişkin, "Bu yeni düzenlemeyle ulusal ve yerel kanallara ceza verilemeyecek. Bu konudaki mağduriyetimizi dikkate alan hükümetimize teşekkür ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Burhan, yazılı açıklamasında, 1 Kasım 2002 seçimleri öncesinde televizyon kuruluşlarına para cezası ile bine yakın uyarı ve yayın durdurma cezasının verildiğini, dernek olarak bu cezalarla ilgili tepkilerini ortaya koyarak kamuoyu oluşturduklarını belirtti.

Kesilen cezaların çağdaş yayıncılık anlayışına uymadığını, bu konuda hükümete ve RTÜK'e rapor sunduklarını kaydeden Burhan, şunları kaydetti:

"Kanun Hükmünde Kararname ile özel televizyonlara seçim dönemlerinde yayın ilkelerine uymadığı gerekçesiyle kesilen cezalara son verecek bir düzenleme yapıldı. Yeni KHK ile RTÜK Yasası'nın yayın ilkeleri ile ilgili maddesinde yer alan ve cezalara dayanak olarak gösterilen 'yayınlar siyasi partiler ve demokratik gruplar ile ilgili tek yönlü veya taraf tutar nitelikte olamaz' hükmü ortadan kaldırıldı. Yeni kanun hükmündeki kararname ile RTÜK ve YSK Kanunu'ndan kaynaklanan cezalar kaldırıldı. Bu yeni düzenlemeyle ulusal ve yerel kanallara ceza verilemeyecek. Bu konudaki mağduriyetimizi dikkate alan hükümetimize, Başbakan Yardımcı'mız Numan Kurtulmuş'a ve Başbakanı'mız Binali Yıldırım'a teşekkür ediyoruz."

Yorumlar