Anadolu Efes potada şampiyonluğu kaçırdı

Anadolu Efes Dörtlü Final turnuvasında final maçında çıktığı CSKA Moskova'nın karşısında istenen başarıyı gösteremedi.

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Efes potada şampiyonluğu kaçırdı

Türk Hava Yolları (THY) Avrupa Ligi Dörtlü final turnuvası final maçında, Anadolu Efes ile CSKA Moskova takımları İspanya’nın Vitoria-Gasteiz kentindeki Fernando Buesa Arena'da karşılaştı. Karşılaşmada, Anadolu Efes takımının basketbolcusu James Anderson (solda), rakibi Daniel Hackett (sağda) ile mücadele etti.

Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde Anadolu Efes, Rusya temsilcisi CSKA Moskova'ya 91-83 yenilerek ikinci oldu.

CSKA Moskova, 2018-2019 sezonunun şampiyonu olurken, Anadolu Efes organizasyonu ikinci tamamladı.

İki takım da maça hücumda oldukça iyi başladı ve ilk 5 dakika 12-12 eşitlikle geçildi. CSKA Moskova, 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu üst üste basketlerle çeyreğin sonunda farkı çift hanelere taşıdı: 17-29. CSKA Moskova, 8'de 6 üç sayı isabetiyle oynadığı ilk çeyreği 29-20 önde bitirdi.

İkinci çeyreğe Rodriguez'in 3 sayılık basketiyle başlayarak farkı tekrar çift hanelere taşıyan CSKA Moskova, 13. dakikayı 34-20 önde geçti. Savunmada agresifleşen Anadolu Efes, Simon'un sayılarıyla 18. dakikada farkı 5'e indirdi: 36-41. CSKA Moskova, soyunma odasına 44-42 üstün gitti.

Üçüncü çeyreğin başında Simon'un 3 sayılık basketiyle Anadolu Efes, 45-44 öne geçti. Boyalı alanı çok iyi kullanan CSKA Moskova, savunma sertliğini de artırınca 27. dakikada farkı yeniden çift hanelere çıkardı: 52-63. Çeyreğin sonunda Larkin'le 3 sayılık basket bulan Anadolu Efes, farkı 6'ya indirirken, CSKA Moskova final periyoduna 68-62 önde girdi.

Son çeyrek büyük bir çekişmeye sahne oldu. Final periyoduna iki takım da hücumda iyi başladı. De Colo'nun devreye girmesiyle CSKA Moskova, 36. dakikada farkı tekrar çift hanelere yükseltti: 71-83. Micic'in katkısıyla 6-0'lık seri yakalayan Anadolu Efes, bitime 2 dakika kala farkı 4'e indirdi: 81-85. Maçın son bölümünde kötü hücum eden Anadolu Efes karşısında taktik faullerde hata yapmayan CSKA Moskova, karşılaşmayı 91-83 kazanarak Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

"Türkiye'yi, Türk bayrağını en iyi şekilde temsil ettik"

CSKA Moskova maçının ardından gazetecilere açıklama yapan Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman, "Takımım müthiş bir mücadele ortaya koydu. Sezon boyunca ortaya koyduğumuz ve bizi buraya kadar getiren karakteri bu akşam da yansıttık. Ama rakip çok dişli çıktı ve özellikle hücumda müthiş bir oyun oynadı. Bu bizim direncimizi çok kırdı." ifadelerini kullandı.

Karşılaşmanın son dakikasına kadar mücadeleyi bırakmadıklarını vurgulayan Ataman, "Geri düştük, öne çıktık ve daha da öne çıkacağımız pozisyonlarda sayı üretemedik. Ama Türkiye'yi, Türk bayrağını en iyi şekilde temsil ettik. Bize destek veren bize inanan bütün Türk halkına buradan teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. 

CSKA Moskova takımını tebrik ettiğini kaydeden Ataman, "Mükemmel hücum ettiler. İnanılmaz 3'lük istatistikleri var. Agresif savunma yaptık, maçı kırma fırsatı da yakaladık ama hücum olarak başarılı olamamamızdan dolayı maçı kaybettik. Takımımla gurur duyuyorum." dedi.

CSKA Moskova Başantrenörü Dimitrsi Itoudis'in maçta İspanyol yıldız oyuncusu Sergio Rodriguez'i kullanmamasını "çok sert bir taktik değişikliği ve güzel bir strateji" olarak değerlendiren Ataman, bu kararından dolayı maç sonunda Itoudis'i ayrıca kutladığını söyledi. 

"Bu sezon bu takım o kadar büyük bir hikaye yazdı ki sonunculuktan şampiyonluk finaline kadar geldik." diyen Ataman, "Gerek Türkiye'de gerekse burada bize bu yolculukta çok sayıda taraftar eşlik etti. Onlara teşekkür ettim. Bu yüzden maç sonunda o yumruk hareketini yaptım. Şampiyon da olabilirdik ama 2. olduk. Bu da sanırım onlar için büyük bir gururdur." dedi.

"Ne olursa olsun Avrupa Ligi ikincisi olarak ayrılmaktan memnun musunuz?" sorusuna ise Ataman, "Hayır. Ben kazanmak istiyorum." diye yanıt verdi.

Anadolu Efes Başantrenörü, "Müthiş bir sezon geçirdik. Aynı takım aynı heyecanla seneye tekrar bu kupada mücadele edeceğiz." şeklinde konuştu. 

Yorumlar