Anadolu Ajansı 98 yaşında

- İstanbul Valisi Şahin: - "Kurulduğu günden itibaren yayın ilkelerinden taviz vermeyen, milli birlik ve beraberlik hassasiyetiyle hareket eden ajansımız, doğru, tarafsız, etik ve hızlı habercilik anlayışıyla 100. yılına doğru gelişerek ilerlemektedir. Sadece ülkemizin değil, dünyanın da sayılı haber ajanslarından olan Anadolu Ajansı, habercilik alanında diğer kurumlara örnek teşkil eder niteliktedir" - "Ajans çalışanları, doğru ve tarafsız bilgileri insanlara ulaştırabilmek için gerektiğinde en çetin ortamlarda, savaş, çatışma, afet bölgelerinde canlarını tehlikeye atarak hizmet etmektedirler"

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Ajansı 98 yaşında

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin, kurulduğu günden itibaren yayın ilkelerinden taviz vermeyen, milli birlik ve beraberlik hassasiyetiyle hareket eden Anadolu Ajansı'nın (AA) doğru, tarafsız, etik ve hızlı habercilik anlayışıyla 100. yılına doğru gelişerek ilerlediğini belirterek, "Sadece ülkemizin değil, dünyanın da sayılı haber ajanslarından olan Anadolu Ajansı, habercilik alanında diğer kurumlara örnek teşkil eder niteliktedir." ifadelerini kullandı.

Şahin, AA'nın kuruluşunun 98'inci yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, ajansın milli mücadelenin ilk yıllarında "Anadolu'nun sesini dünyaya duyurmak" amacıyla kurulduğunu anımsattı.

AA'nın, en zor şartlarda en doğru haberleri hem yurda hem de dünyaya duyurmayı başararak son derece kritik ve mühim bir vazifeyi ifa ettiğini vurgulayan Şahin, mesajında şunları kaydetti:

"Kurulduğu günden itibaren yayın ilkelerinden taviz vermeyen, milli birlik ve beraberlik hassasiyetiyle hareket eden ajansımız doğru, tarafsız, etik ve hızlı habercilik anlayışıyla 100. yılına doğru gelişerek ilerlemektedir. Sadece ülkemizin değil, dünyanın da sayılı haber ajanslarından olan Anadolu Ajansı, habercilik alanında diğer kurumlara örnek teşkil eder niteliktedir. Ajans çalışanları, doğru ve tarafsız bilgileri insanlara ulaştırabilmek için gerektiğinde en çetin ortamlarda, savaş, çatışma, afet bölgelerinde canlarını tehlikeye atarak hizmet etmektedirler. Fedakar basın mensuplarımızın bu gayretleri şüphesiz takdire şayandır.

Milli ajansımızın 98. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Anadolu Ajansı'nın fedakar çalışanlarını tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının artarak devam ettiği nice seneler diliyorum."

Yorumlar