Anadolu Ajansı 98 yaşında

- İTO Başkanı Oran: - Kurtuluş Savaşı'nın sesi olmak için Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğüyle kurulan Anadolu Ajansı, bugün küresel ölçekte habercilik yapan bir kurum haline gelmiştir."

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Ajansı 98 yaşında

İSTANBUL (AA) - İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Öztürk Oran, Kurtuluş Savaşı'nın sesi olmak için Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğüyle kurulan Anadolu Ajansı'nın (AA) bugün küresel ölçekte habercilik yapan bir kurum haline geldiğini belirtti.

Oran, AA'nın 98. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Milli kurtuluş savaşının sesi olmak için Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğüyle kurulan Anadolu Ajansı, bugün küresel ölçekte habercilik yapan bir kurum haline gelmiştir." ifadelerini kullandı.

Gerek uluslararası basında rağbet gören haber ve fotoğrafları ile gerekse savaş muhabirliğinden ekonomi muhabirliğine kadar geniş bir yelpazede verdiği eğitimlerle AA'nın Türk basınının öncü kuruluşlarından biri olduğunu dile getiren Oran, "Son yıllarda yaptığı teknolojik atılım ile bugün de ülkemizin verdiği mücadeleyi başarıyla dünyaya duyuran AA'nın 98. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, haberci arkadaşlarıma esenlikler diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar