Ampute Futbol Milli Takımı'nın hedefi Avrupa şampiyonluğu

- Milli takım başantrenörü Özcan: "İnşallah 1-10 Ekim'de Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nda şampiyon olacağız. Şampiyonada çok önemli rakipler var ama finali Rusya ile oynarız diye düşünüyorum" - "Ronaldo, Messi gibi bizim de Barışlarımız var, Rahmilerimiz var, Muhammetlerimiz var. Bence milli takımdaki oyuncuların hepsi birer yıldız. Markalaşmada Barcelona gibi dünya devlerini geçmek zorundayız"

Google Haberlere Abone ol
Ampute Futbol Milli Takımı'nın hedefi Avrupa şampiyonluğu


İSTANBUL (AA) - Ampute Futbol Milli Takımı Başantrenörü Uğur Özcan, Türkiye'de ekim ayında düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda kupayı kaldırmayı hedeflediklerini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında destek verdiği, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki Ampute Futbol Milli Takımı'nın başantrenörü Uğur Özcan, Avrupa Şampiyonası ve milli takımla ilgili TFF tarafından yayımlanan TamSaha dergisine değerlendirmelerde bulundu.

Avrupa Şampiyonası'nın ekim ayında Türkiye'de düzenleneceğini belirten Özcan, şunları kaydetti:

"Dünya ve Avrupa üçüncülüğümüz var ama hiç şampiyonluğumuz yok. İnşallah 1-10 Ekim'de Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nda şampiyon olacağız. Türkiye Futbol Federasyonu, başkan Yıldırım Demirören ve engelli federasyonlarından sorumlu yönetici Cengiz Zülfikaroğlu, bize Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ni açtı. Onların desteği bizim için çok önemli. Avrupa Şampiyonası'nda gerçekten çok önemli rakipler var ama finali Rusya ile oynarız diye düşünüyorum. Maç hiçbir zaman masada kazanılmaz, sahada oynayarak kazanılır. Takımın formu çok iyi. Eylül kampında kadro 13 kişi olacak. Şampiyona için belirlenen sayı 10 oyuncu ve 3 kaleci. Keşke 15-16 olsaydı."

Uğur Özcan, Türkiye'de 10 takımın mücadele ettiği ampute liginin olduğunu anlatarak, "Avrupa Şampiyonası televizyondan naklen yayınlanacağı için engelli vatandaşlarımıza da ilham verecek. Dünyaya, Avrupa'ya baktığımızda, liglerimizle, sayımızla en üst düzeyde olan takım biziz." ifadelerini kullandı.

Ampute Milli Takımı'nda çok iyi futbolcuların olduğunu aktaran Özcan, "Ronaldo, Messi gibi bizim de Barışlarımız var, Rahmilerimiz var, Muhammetlerimiz var. Bence milli takımdaki oyuncuların hepsi birer yıldız. Biz bir dünya markası olacağız. Markalaşmada Barcelona gibi dünya devlerini geçmek zorundayız. Çünkü dünyada, Avrupa'da söz sahibiyiz. Ligler açısından, engelli sporcu sayısı açısından, her konuda güçlüyüz. O yüzden marka olmak istiyoruz. Türkiye çapında 24 kulübümüz var. Engelli vatandaşlarımız, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonuna ulaşsın, evlerine kapanmasın. Çıksınlar bu sahalara, tek ayaklı altın kramponlar olarak mücadele etsinler." şeklinde görüş belirtti.

Yorumlar