Süleyman Soylu istifa mı etti, yerine Faruk Çelik mi geliyor?

Süleyman Soylu istifa ediyor yerine Faruk Çelik İşişleri Bakanı olarak atanıyor iddiası siyaset gündemine bomba gibi düştü. İddia başta CHP medyası olmak üzere muhalif internet sitelerinde hızla yayılıyor.

"Süleyman Soylu istifa etti yerine Faruk Çelik'in getirilmesi için hazırlıklara başlandı" iddiası siyasetin bugünkü gündeminde yer alan birinci maddelerden biriydi. 

Soylu'nun istifa ettiği yerine Çelik'in getirileceği iddialarının kaynağı Milli Gazete'ye dayanıyor.

Milli Gazete tarafından ortaya atılan iddia başta Halk TV olmak üzere bütün muhalif mecralarda gün boyunca manşetlerde tutuldu.

Haberin detayında aslında Soylu'nun istifasından önce Faruk Çelik ile görüşüldüğü kısmı dikkat çekiyor. 

Çünkü, bazı haber sitelerinde Soylu'nun kendi başına istifa kararı aldığı şeklinde yer alıyor. İddianın kaynağındaki habere göre Faruk Çelik ismi daha önceden düşünülmüş. 

Milli Gazete muhabiri Bünyamin Güler, TV5 ekranlarında konuk olduğu programda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yerine AK Parti'de yeni bir ismin İçişleri Bakanlığı’na getirileceğini öne sürdü.

Bünyamin Güler programda şu ifadeleri kullandı:

“Faruk Çelik çağrılıp görüşülmüş. Faruk Çelik de bütün ekibine haber vererek İçişleri Bakanlığı’na hazırlanıyor. Yakın ekibi bugün yarın Faruk Çelik’in İçişleri Bakanlığı görevine getirileceği an meselesi diyor.”

"BAKAN SOYLU DÜN KABİNE TOPLANTISINDA İSTİFASINI SUNDU" İDDİASI

Milli Gazete'de yer alan habede, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun görevden "affını" istediği, Erdoğan'ın bu talebe ne cevap verdiğinin ise bilinmediği aktarıldı.

Haberde, "Kulislerden edinilen bilgilere göre Erdoğan'ın Soylu'nun affını kabul ettiği belirtilirken, bazı çevrelerin bu talebi şimdilik cebinde beklettiği ifade ediliyor" denildi.

Gazeteci Barış Yarkadaş ise Bakan Soylu'nun istifa ettiği iddiasına ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Yarkadaş, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ekibi, medyada yer alan “Soylu istifa etti” haberlerini yalanlıyor. Bakanın görevinin başında olduğu ifade ediliyor"

FARUK ÇELİK KİMDİR?

Faruk Çelik 17 Ocak 1956 Artvin'in Yusufeli ilçesinde dünyaya geldi.

2011-2015 yılları arasında Türkiye çalışma ve sosyal güvenlik bakanı ve 2015-2017 yılları arasında gıda, tarım ve hayvancılık bakanı olarak hükûmette yer almıştır.

Faruk Çelik Yaşar ve Hedise Yaşar çiftinin çocuğu olarak 17 Ocak 1956 tarihinde Artvin'in Yusufeli ilçesinde doğdu.

Küçük yaşlarda ailesi Artvin'den Bursa'ya taşındı. Çocuk yaşlardan itibaren çocuk işçi olarak çalışmaya başlayan Çelik, Bursa Uludağ Üniversitesi'nden mezun oldu. Ardından Yıldız Teknik Üniversitesi'ne bağlı Kocaeli İşletme Enstitüsü'nde iki yıl işletme eğitimi gördü.

Dört yıllık bir lise öğretmenliği geçmişi de olan Çelik, ticaretle de uğraşmıştır. İki yıl yerel bir gazete işletti ve köşe yazarlığı yaptı.

Refah Partisi'nde il başkanlığı, Fazilet Partisi'nde Genel Başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

İlk defa 1999 Türkiye genel seçimleri'nde Fazilet Partisi Bursa milletvekili olarak meclise girdi.

2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'ne katıldı ve Kurucular Kurulu üyesi oldu. 2002 ve 2007 Türkiye genel seçimleri'nde Bursa, 2011 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Şanlıurfa milletvekili olarak meclise girdi.

2002–2007 yılları arasında AK Parti Grup Başkanvekilliği yaptı.

1 Mayıs 2009'da yapılan kabine değişikliğinde, Din İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanlığı'na atandı. 6 Temmuz 2011 tarihine kadar bu görevini sürdürdü.

2007–2009 ve 2011–2015 yılları arasında Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan hükûmetlerde Çalışma ve sosyal güvenlik bakanı olarak yer aldı.

AK Parti'nin Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri zaferinden sonra Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 64. Türkiye Hükûmeti'nde 24 Kasım 2015 tarihinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak yer aldı.

 Çelik, göreve geldikten kısa süre sonra birçok genel müdür ve bürokratı görevden aldı.

Görevi Kutbettin Arzu'dan devralan Çelik, 153 milyar dolar tarımsal hasıla hedeflediğini belirtti.

Davutoğlu'nun istifa etmesinin ardından Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Türkiye Hükûmeti'nde tekrar aynı göreve atandı.

19. Temmuz 2017'de yapılan kabine değişikliğinde görevi Ahmet Eşref Fakıbaba'ya devretmiştir.

Lüks düşkünü vekillere sert çıktı FED altıncı kez aynı kararı aldı Türkiye de davaya müdahil Yüksek İstişare Kurulu'ndan 'Yeni Anayasa' mesajı Taksim ısrarında polisler yaralandı Sakarya'da 8 gündür kayıp olan kişi ölü bulundu