Lüks düşkünü vekillere sert çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, lüks yaşam meraklısı milletvekillerine sert çıkarak, "İlla uyarmamız mı gerekiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin son Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında bazı milletvekillerinin sosyal medya üzerinden yaptıkları lüks tüketim paylaşımlarına tepki gösterdi. Toplantı sonrasında yapılan açıklamada, Erdoğan'ın, milletvekillerinin kamuoyu önünde sergiledikleri imaj ve tüketim alışkanlıkları konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğini belirttiği ifade edildi.

Geçtiğimiz günlerde, AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı ve AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu'nun sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlar, kamuoyunda geniş yankı buldu. Bursalı'nın Monaco Yat Kulübü'nde ıstakoz tüketirken çekilmiş fotoğraflarını ve Yenişehirlioğlu'nun yarım milyon lira değerindeki Rolex saat ile verdiği pozlar, lüks tüketim tartışmalarını alevlendirdi.

"Benim bu konuda milletvekillerine ayrıca bir uyarıda mı bulunmam gerekiyor? Bir milletvekiline yediğini, giydiğini paylaşma denilir mi? Bunlar bilinemeyecek, akıl edilemeyecek şeyler değil", Erdoğan'ın vekillerine yönelik eleştirilerini içeren ifadeleri dikkat çekti.

DEĞİŞİM STRATEJİSİ: YENİ POLİTİKALAR YOLDA

31 Mart yerel seçimlerinin ardından partisinin oy kaybı yaşaması ve ikinci sıraya gerilemesi nedeniyle, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve parti yönetimi, politik stratejiler üzerinde yeniden çalışmalar yapmaya başladı. Erdoğan, partinin gelecek dönemde yapacağı değişiklikleri "peyderpey" uygulayacaklarını ve bu sürecin titizlikle yönetileceğini belirtti.

"Herkes milletvekilliği makamının sorumluluğunun farkında olmalı. Milletvekilleri, kendini bir vatandaş gibi konumlandıramaz. Ben herkes gibi saat takıyorum, herkes gibi yemek yiyorum diyemez", Erdoğan'ın milletvekillerine yönelik uyarıları ve parti içi disiplin vurgusu, gelecek dönemde partide olası değişikliklerin sinyallerini de veriyor.

Başbakan suikastçisi, şair ve aktivist çıktı Avrupa ülkesinde başbakana suikast Yeni Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı belli oldu "Bürokratik vesayete izin vermeyeceğiz" Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Şubat paşalarını affetti Fenomen olmaya çalışan öğretmenler sorununa çözüm