PayPal neden yasak? PayPal Türkiye'de nasıl kullanılır, gelecek mi, ne zaman açılacak?

PayPal'ın Türkiye'den neden yasak olduğu merak ediliyor, Türkiye'de neden yok faaliyetleri ne zaman yasaklandı, PayPal üzerinden para gönderme işlemi Türkiye'de gerçekleşmiyor mu soruları yurt dışı para transferleri yapmak isteyenler tarafından merakla soruluyor.

PayPal neden yasak, Türkiye'de neden yok, faaliyetleri ne zaman yasaklandı, PayPal üzerinden para gönderme işlemi Türkiye'de gerçekleşmiyor mu? Uluslarası finans sistemlerinde ödeme yöntemlerinden veya para transfer yöntemlerinden biri olarak bilinen PayPal uzun süredir Türkiye'de faaliyet göstermiyor. Türkiye ile başka ülkeler arasında para transferi konusunda işlev gören PayPal, devre dışı bırakıldıktan sonra vatandaşlar da doğal olarak alternatifler aramaya başladı. Peki, PayPal neden yasak? PayPal Türkiye'de neden yasaklandı, neden yok?

İnternet üzerinden alışveriş yapılmasını sağlayan ödeme sistemi PayPal, 2016 yılında yaptığı açıklamada Türkiye’deki faaliyetlerini durdurduğunu duyurdu.

PAYPAL NEDEN YASAK? PAYPAL TÜRKİYE'DE NASIL KULLANILIR, NE ZAMAN AÇILACAK?

PayPal kararına gerekçe olarak, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'na (BDDK) yaptığı lisans başvurusunun reddini gösterdi.

Alınan karar uyarınca 6 Haziran 2016 Pazartesi gününden itibaren Türkiye'deki müşteriler PayPal hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi yapamadı..

PayPal müşterileri tanınan sürede hesaplarına giriş yaparak, varsa hesaplarındaki bakiyeyi Türkiye’deki banka hesaplarına aktardı.

PayPal'ın internet sitesinde yapılan açıklamada, gelecekte Türkiye'deki müşterilere yeniden hizmet verebilmek için gerekli izinlerin alınması yönündeki çalışmaların süreceği belirtildi.

Online ödeme sistemleri içeresinde dünya sektöründe lider isimlerden olan Amerikan şirketi PayPal;

ABD'nin yanı sıra, İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya, Belçika, Avusturya ve İsviçre gibi birçök ülkede faaliyet gösteriyor.

PayPal'ın kendi internet sitesinde de şu anda, "PayPal’ın Türkiye’deki müşterileri para gönderemez veya alamaz, hesaplarına erişemez ya da tanımlı banka hesaplarına para çekemezler." ifadeleri bulunduğu için bu sistem üzerinden hiçbir işlem yapılamıyor.

PayPal tarafından yapılan aydınlatma açıklamasında ise müşterileri tarafından merakla sorulan, "Türkiye dışındaki müşterilerden PayPal ödemelerini kabul edebilecek miyim?" sorusuna da cevap veriliyor.

Cevapta, "Türkiye’deki satıcılarımız, Türkiye’deki veya başka ülkelerdeki alıcılardan Türkiye’deki hesaplarına ödeme alamazlar." deniliyor.

Neden PayPal Türkiye'de faaliyet gösteremiyor sorusunun cevabı, yukarıda da belirtildiği üzere, Türkiye'deki bankacılık sisteminin kurallarına uygun şekilde hareket edilmediği ve gerekli izinleri alamadığındandır.

KILIÇDAROĞLU: İKTİDARA GELDİĞİMİZDE YASAĞI KALDIRACAĞIZ

ABD'de temaslarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dünya Bankası ve dijital ödeme sistemleri yöneticileriyle görüştü.

Twitter hesabından paylaşım yapan Kemal Kılıçdaroğlu, dünya genelinde yaygın olarak kullanılan PayPal sisteminin Türkiye'de yasak olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, "Uluslararası dijital ödeme sistemleri, Dünya Bankası yöneticileri ve dijital sektör paydaşları ile buluştum. Türkiye’de girişimci gençler PayPal vb. kanallar sayesinde her yıl ciddi gelir elde ediyordu. Türkiye’nin her şehrinden tüm dünyaya katma değeri yüksek ürünler gidiyordu. Ne yaptılar? Yasakladılar" dedi.

Türkiye'nin PayPal'in yasaklı olduğu 6 yılda en az 6 milyar dolarlık kaybı olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Sektörlere danışmadan yaptıkları işlerin bedeli çok yüksek oluyor. 6 yılda Türkiye en az 10 milyar dolar kaybetti. Girişimci gençlerimizi örseliyorlar. İktidara gelir gelmez PayPal yasağını kaldıracağız ve Web 3.0 platformlarını yaygınlaştıracağız" ifadelerini kullandı.

"Girişimci ekosistemleri ana paydaşımız olacak" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye’deki ekonomik, bilimsel ve siyasal fetret dönemini bitireceğiz. Girişimcilerimizin, gençlerimizin özgürce var olacakları bir ülke çok yakın. Dünyanın ve ülkemizin en parlak zihinleri ile yapacağız bunu." 

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Taksim Meydanı miting alanı değildir