Papara kimin? Papara'nın sahibi kimdir?

Son günlerde televizyon ekranlarında reklamları dönen Papara kimin, Papara'nın sahibi kimdir, kim tarafından ne zaman nerede kuruldu? İşte cevapları:

Google Haberlere Abone ol
Papara kimin? Papara'nın sahibi kimdir?

Finans sektörüyle ilgili reklamlara son günlerde Papara isimli yeni bir oluşum daha eklendi. Televizyon ekranlarında ünlü bir oyuncuyla çekilen reklamlarda iddialı ifadelerle faaliyet alanlarından söz ediliyor. Peki, Papara kimin, kim tarafından ne zaman, nerede kuruldu? İşte detaylar: 

Öncelikle Papara nedir, sorusunun cevabını bulalım. Papara, alışılmışın dışında, herhangi bir bankaya bağlı olmadan ödeme yöntemlerinde aracılık yapan bir kuruluştur. Yani bankaların yaptığı para havalesi, EFT'si gibi işlemleri artık Papara da yapıyor. Tüketici ile satıcı arasında köprü görevi yürütüyor. Papara oluşumu kendi faaliyet alanını, "Geleneksel finansal uygulamalar karşısında rekabetçi ve kullanıcı odaklı çözümler sunarak yeni bir deneyim yaratmaya çalışan bir finansal teknoloji kuruluşuyuz. Teknoloji ile birlikte gelişiyor ve ürünlerimizi geliştiriyoruz." şeklinde ifade ediyor. Şirket, bu yılın ilk çeyreğinde uygulama ve kartlarını yeniledi. Geçtiğimiz haftalarda döviz hesabı açma, döviz alıp/satma ve döviz transferi özelliklerini yayınladı. Şu anda Papara hesabıyla rehberindeki herhangi birine ücretsiz Dolar ve Euro gönderebiliyor. 

Papara kimin sorusunu cevabına gelirsek: Papara'nın resmi internet sitesi üzerinde yer alan "hakkımızda" bölümünde şu ifadeler kullanılıyor: 2016 yılı Nisan ayında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan "Elektronik Para Kuruluşu" olarak faaliyet göstermek üzere aldığımız izin ile aynı yılın Ağustos ayında faaliyetlerimize başladık. MasterCard, Visa ve Bankalararası Kart Merkezi üyesi olarak Türkiye'de ilk defa banka bağımsız MasterCard logolu bir ön ödemeli kart ürettik ve kullanıma sunduk. Dördüncü yılımızın sonunda 200 kişilik bir ekibe ve milyonlarca kullanıcıya ulaştık. Papara'da bugün itibariyle milyonlarca kullanıcı her gün yüzbinlerce işlem gerçekleştiriyor.

Papara şirketinin çalışanları

 

Yukarıdaki metinden de anlaşılacağı üzere, "hakkımızda" bölümünde kim veya kimler tarafından kurulduğuna dair bir bilgi verilmiyor. Ancak sizler için yaptığımız kısa bir araştırmada Papara'nın sahibi veya sahiplerinin kimler olduğunu bulduk. 

Papara'nın sahipleri şirketin yönetim kurulu üyeleri arasında bulunuyor. Şirketin yönetim kurulunda sırasıyla şu isimler yer alıyor: 

Ahmed Faruk Karslı (Yönetim Kurulu Başkanı), İlker Diker, Emre Kenci, Cenap Doğru ve Taylan Özgür Kiraz. 

Şirketin yönetim kurulu şemasından da anlaşılacağı üzere şirketin asıl sahibi Ahmed Faruk Karslı'dır. Karslı, Papara'yı 2016 yılında kurdu. Ancak şirketin tek sahibi değildir. Şirketin bir diğer ortağı ise İlker Diker'dir. 

Şirketin İstanbul'da 4, Ankara'da ise bir temsilciliği bulunuyor. Ankara'daki temsilcilik adresinin "PTT A.Ş" olarak gösterilmesi ise kafaları karıştırmış durumda.

BDD'nın 2016 yılında çıkardığı yönetmelikten sonra İlker Diker, Papara şirketine ortak oldu. O dönemlerde teknoloji sitelerinde yer alan iddialara göre Diker 15 milyon liralık yatırımla Papara'ya ortak oldu. 

İlker Diker, yine aynı teknoloji sitelerine verdiği röportajda ise Papara'nın gelecek planlarıyla ilgili olarak şunları söylüyor:

AHMED FARUK KARSLI KİMDİR?

Kendi LinkedIn profilinde yer alan bilgilere göre;

Ahmet Faruk Karslı İstanbul'da St. Avusturya Koleji lisesinden mezun oldu. Daha sonra Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi bölümünden mezun oldu. Sonrasında ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yüksek lisans yaptı. 

2007 yılından itibaren hukuk ve teknoloji alanında birçok firmada çalıştı. 2015 yılından bu yana da Papara'da CEO olarak çalışıyor. 

İLKER DİKER KİMDİR?

İlker Diker 1976 yılında İstanbul'da doğdu. Çalışma hayatına Garanti Bankası'nda başladı.

Papara ortaklarından İlker Diker

 

Shop&Smiles ve Bonus ile ilgili departmanda çalıştı. 2005 yılından sonra Türk Ekonomi Bankası (TEB)'nda çalışmaya başladı. Uzun yıllar burada yöneticilik yaptı. Daha sonra Bankalar Arası Kart Merkezi danışmanlık görevini üstlendi. 2014 yılına kadar burada uzmanlaştı. Daha sonra ödeme sistemleri üzerine kendi markasını kurmaya karar verdi. Kurduğu marka ise PayWizard oldu. Sonrasında ise Papara'ya ortak olarak yoluna devam etti.  Evli ve 2 çocuk babasıdır. 

Kaynak: Sonhaberler.Com

 

Yorumlar

Ali hasan أقترح عليكم ان تضعوا ماكينات صرافة خاصة لبابارا في جميع انحاء تركيا وشكرا