"Okullar Bir Ay Tatil Mi Olacak? İddialara Açıklık Getirildi"

Okullar bir ay tatil olacak iddiası heyecana neden oldu. Sosyal medyada dolaşan 'okulların bir ay tatil olacağı' iddialarına Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi. İşte, eğitim yılı takvimi ve tatil süreleri hakkındaki en güncel bilgiler.

Okulların bir ay tatil olacağı yani yarı yıl tatilinin 15 gün daha uzatılacağı yönündeki iddialar sosyal medyada bir anda gündem oldu. Henüz tatil yeni başlamışken ortaya atılan bu iddialar öğrencilerin tatil keyfini de aslında kaçırmışa benziyor. Çünkü tatilini henüz yaşamayan öğrenciler yeni beklentilere girdi. Peki, okullar bir ay tatil mi olacak tatil uzatıldı mı işin aslı nedir?

OKULLAR BİR AY TATİL İDDİASININ PERDE ARKASI

Okulların Bir Ay Tatil Olacağı İddialarına Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Yanıt

Son günlerde sosyal medyada hızla yayılan ve öğrencilerle veliler arasında merak uyandıran "okulların bir ay tatil olacağı" iddiaları gündemde yerini aldı. İddialar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimine göre yarıyıl tatil süresinin bir aya uzatılacağı yönünde. Peki, bu iddiaların gerçeklik payı var mı? İşte, konu hakkında MEB'den gelen son dakika açıklamaları.

MEB'DEN AÇIKLAMA: İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR

MEB, sosyal medyada dolaşan ve bazı haber sitelerinde yer alan "yarıyıl tatilinin bir aya çıkarılacağı" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "2022-2023 eğitim öğretim yılı takvimi daha önce planlandığı gibi uygulanacak olup, takvimde herhangi bir değişiklik söz konusu değildir" ifadelerine yer verildi. Buna göre, 2022-2023 eğitim öğretim yılı birinci dönemi 20 Ocak'ta sona ererken, ikinci dönem ise 6 Şubat 2023 tarihinde başlayacak​​​​.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Takvimi

2023-2024 eğitim öğretim yılında birinci dönem karneleri 19 Ocak Cuma günü verilecek. İkinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi günü başlayacak ve 16 Haziran 2023 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili ise 22 Ocak-2 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. Ayrıca, okullarda ikinci ara tatil 8-12 Nisan 2024 tarihlerinde yapılacak​​​​.

Tatil İddiaları ve Velilerin Tepkileri

Sosyal medya üzerinden yapılan bazı paylaşımlar sonrasında gündeme gelen "yarıyıl tatilinin bir ay olup olmayacağı" konusu, özellikle öğrenci ve veliler tarafından merakla takip edildi. Meteorolojik verilere dayandırılarak ortaya atılan bu iddialar, resmi bir açıklama olmamasına rağmen ciddi bir ilgi çekti​​.

Okullar bir ay tatil mi olacak veya 15 tatil uzatıldı mı sorularının cevabı görüldüğü üzere maalesef "hayır" şeklinde olacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklamasıyla, okulların bir ay tatil olacağı yönündeki iddiaların asılsız olduğu ortaya çıktı. Eğitim öğretim yılı takvimi, planlandığı gibi uygulanacak ve öğrenciler yarıyıl tatillerini belirlenen tarihlerde geçirecekler.

Çeyrek ve gram altın fiyatlarında son durum Bu özellikleri taşımayan arabalar satılamayacak Akaryakıt fiyatlarında elle tutulur indirim Avrupa'nın en iyi sahil kasabaları listesi Gazze'de ateşkes umutları suya düştü Nikah memuru imamın dua etmesine engelledi