Bu özellikleri taşımayan arabalar satılamayacak

7 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girecek olan yeni düzenleme, araçlarda zorunlu olacak güvenlik ekipmanlarını belirliyor. Bu ekipmanlara sahip olmayan araçlar tescil edilemeyecek ve satılamayacak.

Otomotiv sektörü yazarı Emre Özpeynirci tarafından açıklanan yeni düzenlemeler, araç sahipleri için önemli değişiklikleri içeriyor. 7 Temmuz'dan itibaren araçlarda bulunması gereken bazı zorunlu güvenlik özellikleri şunlar:

Acil durum frenleme asistanı

Sürücü yorgunluk algılama sistemi

Alkol kilidi hazırlığı

Kaza veri kaydedicisi

Ani frende otomatik yanan flaşörler

Önden çarpmada yaya koruması için ‘safety glass’ özellikli ön cam

Akıllı hız yardımı ve trafik işareti algılama sistemi

Şerit takip asistanı

Geri görüş kamerası veya arka park mesafe sensörü

ÖZEL ARAÇLAR İÇİN EK GÜVENLİK TEKNOLOJİLERİ

Otobüsler ve kamyonlar için getirilen zorunluluklar arasında, olası kör noktaları belirlemeye yönelik teknolojiler, yayalar veya bisikletlilerle çarpışmaları önlemek için uyarılar ve lastik basıncı izleme sistemleri bulunuyor.

TESCİL VE SATIŞ ÜZERİNE ETKİLERİ

7 Temmuz'dan itibaren, bu güvenlik özelliklerine sahip olmayan araçlar ne tescil edilebilecek ne de satılabilecek. Araç sahipleri, mevcut araçlarını bu yeni standartlara uygun hale getirmek için gerekli düzenlemeleri yapmak zorunda kalacaklar.

Tamamen dondurulmuş beyin tekrar çalıştırıldı Erkan Yolaç hayatını kaybetti Cevdet Yılmaz'dan "tasarruf" açıklaması Aracını ilana koyan pişman olup geri çekiyor Aile hekimlerine yeni ilaç yazma yetkisi Aldığı cezadan sonra Demirtaş'tan ilk yorum