Netflix'te IMDb puanı en yüksek 10 film

IMDb puanına göre en iyi 10 Netflix filmini sizler için listeledik. Filmlerin tamamına yakını gelmiş geçmiş en filmler arasında yer alıyor.

Esaretin Bedeli | IMDb puanı 9,3

Ünlü yazar Stephen King'in Different Seasons isimli kitabındaki bir öyküden beyaz perdeye uyarlanan film, Andy ve Red adındaki iki mahkumun zorlu hapishane günlerini anlatıyor. Kariyerinin zirvesindeki başarılı bankacı Andy Dufresne’ın karısını ve karısının erkek arkadaşını öldürmekle suçlanır ve müebbet hapis cezasına çarptırılır. Andy’nin gönderildiği Shawsank Hapishanesi ise her türlü pisliğin döndüğü korkunç bir yerdir. Fakat tüm bunlara rağmen Andy yaşama olan bağlılığını ve gelecek iyi günlere olan inancını asla yitirmez.
Bir diğer mahkum olan Red, her ne kadar Andy'i hayalperest bulsa da onun iyi kalbine güvenir ve onu yalnız bırakmaz. Yaşamları ortak bir çizgide ilerlemeye başlar. Red'in dışarıdaki dünya ile bağlantıları vardır. Red istediği taktirde istediği birçok şeyi dışarıdan getirtebilecek bir adamdır. Andy ondan bir gün bir çekiç ister. O saniyeden sonra film şaşırtıcı şekilde yön değiştirir ve hikaye bambaşka bir hale gelir. Film aynı zamanda Netflix filmleri arasındaki en yüksek IMDb puanına sahip film olma özelliğini taşıyor.
Tür: Dram, Hapishane
Oyuncular: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton

Lüks düşkünü vekillere sert çıktı FED altıncı kez aynı kararı aldı Türkiye de davaya müdahil Yüksek İstişare Kurulu'ndan 'Yeni Anayasa' mesajı Taksim ısrarında polisler yaralandı Sakarya'da 8 gündür kayıp olan kişi ölü bulundu