Murat Çepni kimdir nerelidir Kürt mü kaç yaşında?

DEM Parti İstanbul Adayı Murat Çepni kimdir, nerelidir, kaç yaşında? Murat Çepni, 9 Şubat 2024 tarihinde DEM Parti tarafından yapılan açıklamada, Meral Danış Beştaş ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığına aday gösterildiği belirtildi.

Murat Çepni, DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi eş başkanı olarak açıklanan isim oldu. Peki, Murat Çepni kimdir nerelidir kaç yaşında?

MURAT ÇEPNİ KİMDİR?

Murat Çepni, 1974 yılında Rize'nin İkizdere ilçesinde dünyaya gelmiştir. Siyasi kariyerine kadar uzanan yolculuğu, eğitim hayatının bir dönem cezaevi nedeniyle yarım kalmasıyla şekillenmiştir.

Lise mezunu olan Çepni, üniversite eğitimine başlamış ancak tutuklanması nedeniyle bu eğitimini tamamlayamamıştır. Siyasi hayatına 2010 yılında adım atan Çepni, Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nde üyelik ve yöneticilik yaparak siyaset sahnesindeki yerini almıştır.

2010-2016 yılları arasında Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nde görev alan Çepni, 2016 yılı itibarıyla Halkların Demokratik Partisi'nde (HDP) önemli görevler üstlenmiştir. Parti içerisinde PM Üyeliği, Ekolojiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcılığı ve MYK Üyeliği gibi rollerle siyasi faaliyetlerine devam etmektedir.

Ekoloji konusunda da aktif çalışmalar yürüten Çepni, bu alanda HDP içerisinde önemli bir sorumluluk üstlenmiştir. Siyasi çalışmalarını çevre ve ekoloji alanında da sürdüren Çepni, bu konulara dair farkındalık yaratmayı hedeflemektedir.

Ekonomide önlemler meyvesini veriyor Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk finalist Beşiktaş Türkiye'nin ikinci uzay yolculuğu başlıyor Atanacak öğretmen sayısı açıklandı Kripto paralardan iki ayrı vergi alınacak Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısı işgal edildi