Meral Danış Beştaş kimdir nerelidir eşi kimdir?

Meral Danış Beştaş, DEM Parti İstanbul adayı kimdir, nerelidir soruları parti tarafından yapılan açıklama sonrasında merakla soruluyor. Beştaş, uzun süredir merakla beklenen "Eş başkan adayı" olarak açıklanmış durumda. Meral Danış Beştaş, Kürt asıllı hukukçu ve siyasetçi ve milletvekilidir.

Meral Danış Beştaş'ın kim ve nereli olduğu soruları DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının açıklanmasıyla birlikte gündem oldu. 

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ KİMDİR?

Meral Danış Beştaş, Kürt asıllı hukukçu ve siyasetçi, 28. dönem Erzurum milletvekili olarak görev yapmaktadır. Hukuk eğitimini Dicle Üniversitesi'nde tamamlayan Beştaş, insan hakları ve kadın hakları alanında önemli çalışmalar yürütmüştür.

Meral Danış Beştaş, 5 Nisan 1967 tarihinde Mardin'in Mazıdağı ilçesinde doğmuştur. Hukukçu ve siyasetçi olarak tanınan Beştaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 25., 26., 27., ve 28. dönem milletvekili olarak görev yapmıştır.

1990 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Beştaş, Diyarbakır Barosu'na bağlı olarak serbest avukatlık yapmıştır. Baro yönetiminde de görev alan Beştaş, insan hakları ve kadın hakları konularında uzmanlaşmıştır. Ayrıca, aile içi şiddet konularında önemli davalara avukatlık yapmış, Türkiye'nin mahkum edildiği ilk dava olan Opuz davasının başvurucu avukatı olmuştur.

Beştaş, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve sonrasında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nde (HDP'den sonra) aktif siyaset yapmıştır. İnsan hakları ve kadın hakları savunuculuğunu siyasi arenada da sürdüren Beştaş, Kobani Olayları nedeniyle gözaltına alınmış ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmış, ancak ilk duruşmada tahliye edilmiştir.

Avukat Mesut Beştaş ile evli olan Meral Danış Beştaş, iki çocuk annesidir. Kariyeri boyunca insan hakları ve kadın hakları konularında yoğun bir mücadele vermiş, bu alanlarda Türkiye'nin gelişimine katkıda bulunmuş bir siyasetçi olarak tanınmaktadır.

Ekonomide önlemler meyvesini veriyor Nikah memuru imamın dua etmesine engelledi Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk finalist Beşiktaş Türkiye'nin ikinci uzay yolculuğu başlıyor Atanacak öğretmen sayısı açıklandı Kripto paralardan iki ayrı vergi alınacak