İngiltere'de emeklilik yaşı 71'e çıkarılacak

İngiltere'de emeklilik yaşının 71'e çıkarılması tartışmaları giderek yaygınlık kazanıyor.

İngiltere, Avrupa'daki emeklilik yaşını yükseltme tartışmalarının odak noktası haline geldi. Uluslararası Uzun Ömür Merkezi tarafından yayımlanan bir rapor, İngiltere'de şu anki 66 olan emeklilik yaşının, 2050 yılına kadar 71'e yükselmesi gerektiğini öne sürdü. Rapora göre, nüfusun yaşlanması ve çalışan ile emekli nüfus arasındaki dengenin korunması adına bu adım kaçınılmaz görünüyor.

Emeklilik Yaşındaki Kademeli Artış

Araştırmanın bulgularına göre, emeklilik yaşı 2026'da 67'ye, 2044'te ise 68'e çıkacak. Raporda, çalışan nüfusun yaş aralığının 20-64 olarak tanımlanması durumunda, resmi emeklilik yaşının 2040'ta bile 70'in üstüne çıkabileceği belirtiliyor. Bu durum, nüfusun yaşlanması ve emekli maaşlarının finansmanında kullanılan vergi gelirlerinin azalmasıyla daha da önem kazanıyor.

Sağlık Sorunları ve Erken Emeklilik

Araştırma aynı zamanda, birçok kişinin sağlık sorunları nedeniyle resmi emeklilik yaşından daha önce emekliye ayrıldığını ve bu durumun hükümetin emekli maaşlarını finanse etmek için kullandığı vergi gelirlerini azalttığını vurguluyor. Bu, emeklilik yaşının yükseltilmesi tartışmalarını daha da önemli hale getiriyor.

Avrupa'da Benzer Tartışmalar ve Tepkiler

İngiltere'deki bu gelişme, Fransa'da geçtiğimiz yıl emeklilik yaşının 62'den 64'e yükseltilmesi ve bunun sonucunda ülke çapında haftalar süren protesto gösterilerine yol açması gibi, Avrupa genelinde benzer tartışmaların yaşandığını hatırlatıyor. İngiltere'de de bu değişikliğin benzer tepkilere yol açıp açmayacağı merak konusu.

Ekonomide önlemler meyvesini veriyor Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk finalist Beşiktaş Türkiye'nin ikinci uzay yolculuğu başlıyor Atanacak öğretmen sayısı açıklandı Kripto paralardan iki ayrı vergi alınacak Özgür Özel ile Devlet Bahçeli görüştü