GigaChad kimdir Ernest Khalimov öldü mü, GigaChad gerçek mi, yaşıyor mu?

Ernest Khalimov veya nam-ı diğer Giga Chad son dönemlerin internet ortamında en çok tartışılan isimlerinden biri olmuş durumda. Normal bir insana göre son derece atletik ve kaslı vücut yapısıyla Instagram hesaplarından yayınlar yapan Ernest Khalimov kimdir, öldü mü, gerçek mi, yaşıyor mu?

Ernest Khalimov kimdir, öldü mü, GigaChad gerçek mi, yaşıyor mu, aslen nerelidir, ne iş yapar, gerçekten de böyle bir insan var mı yok mu soruları son dönemlerde internet dünyasının meraklı insanları tarafından sık sık cevabı aranan soruları oluyor. Bir Instagram hesabı üzerinden yapılan yayınlarda kaslı, atletik ve uzun boylu esmer bir adamın görüntüleri yayınlanıyor. Yayınlarda kullanılan görselleri görenler çoğu kez, "Bu gerçek bir insan mı" sorusunu soramadan edemiyor. Çünkü gerçekten de resimler ya tamamen dijital üretim veya üzerinde aşırı derecede oynanmış bir insan resimlerini andırıyor. Peki, Ernest Khalimov kimdir, öldü mü, gerçek mi, yaşıyor mu?

Ernest Khalimov kimdir, öldü mü, gerçek mi, yaşıyor mu

Internette yaptığımız kısa bir araştırmada sizler için Ernest Khalimov'un kim olduğunu bulmaya çalıştık. Khalimov bazen Suriye'de DEAŞ saflarında savaşan savaşçı, bazen Azerbaycan Karabağ savaşında ortaya çıkan bir kahraman ve bazende Instagram'da bir şüpheli bir fenomen olarak karşımıza çıkıyor. Yaptığımız araştırmalarda bu ismi arattığımızda ilk olarak karşımıza aslen Tacikistanlı olan ve Suriye'de muhaliflerin safında savaşırken ölen Gulmurad Halimov (Golmorad Khalimw) ismi çıkıyor. 

Wikipedia bu Gulmurad Halimov'un kısa bir portresini yayınlıyor. Şimdi sizlerle birlikte bu kısa portreye bir göz atalım isterseniz: 

Buradaki profile göre Gulmurad Salimoviç Halimov 14 mayıs 1975 Tacikistan'ın Varzob kentinde dünyaya gelmiş, 8 Eylül 2017 tarihinde ise Suriye'nin Deyrizzor şehrinde DEAŞ saflarında hayatını kaybetmiş. Wikipedi onun için, "Tacik İslamcı askerî komutan" ifadesini kullanıyor. Tacikistan İçişleri Bakanlığına bağlı polis özel kuvvetleri OMON'da yarbay rütbesiyle görevliyken, 2015 yılında Irak ve Şam İslam Devleti'ne katıldı. Eylül 2016'da örgütün Savaş Bakanı olarak atandığı açıklandı.

14 Mayıs 1975'te Tacikistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti'ne bağlı Varzob köyünde doğdu. Cumhurbaşkanlığı Ulusal Muhafızları'nda hizmet verdikten sonra, Tacikistan İçişleri Bakanlığına bağlı polis özel kuvvetlerine katıldı. 2003-2014 yılları arasında, Amerika Birleşik Devletleri ve Tacikistan'da, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen beş farklı terörle mücadele eğitim programına katıldı.[3] 2009'da Raşt Vadisi, 2012'de ise Horog'da gerçekleştirilen muhalif silahlı gruplara karşı düzenlenen harekâtlarda yer aldı.

Ernest Khalimov'un bir Photoshop ürünü olduğunun en baris örneklerinden...

Nisan 2015'te ortadan kaybolarak işe gitmemeye başlayan Halimov, Mayıs ayında yayınlanan videoda yer aldı ve Irak ve Şam İslam Devleti saflarına katıldığını belirtti. 29 Eylül 2015'te Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı, 29 Şubat 2016'da ise Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından terörist olarak tanımlandı ve yaptırımlar listesine eklendi.[5] Ağustos 2016'da, Adalet için Ödül programı kapsamında Halimov'un ölü ya da diri olarak yakalayan yahut yakalanmasıyla sonuçlanan bilgi paylaşımı yapan kişiye Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı tarafından $3 milyonluk ödül vadedildi. Eylül 2016'da, hava saldırısında öldürülen Ebu Ömer eş-Şişani'nin yerini alarak örgütün Savaş Bakanı olarak belirlendiği bildirildi.

GERÇEKTE ERNEST KHALIMOV KİMDİR?

Peki, Wikipedia'da portresine yer verilen Halimov bizim aradığımız kişi mi? Kesinlikle aradığımız kişi olmadığını söyleyebiliriz. Çünkü, Instagram hesabından yayınları yapılan kişiyle DEAŞ saflarında ölen kişinin aynı olması imkansız. Nedeni ise birinin ölmüş olması diğerinin ise hala yayınlar yapıyor olmasıdır. 

Peki, Instagram'da yayın yapan kişi kimdir, gerçek midir? Bu konuda yaptığımız kısa bir araştırma sonrasında yabancı kaynaklarda bazı bilgi kırıntılarına rastladık diyebiliriz. Bu bilgilerin çoğunluğu Instagram hesabındaki kişinin aslında tamamen kurmaca olduğu yönünde görüş bildiriyor. İşte o içeriklerden biri:

Giga Chad olarak da bilinen Instagram yıldızı Ernest Khalimov'un bir trafik kazası sonucu öldüğünü iddia eden çevrimiçi bir aldatmaca sosyal medyada dolaşmaya başladı.

Ünlüler ve sosyal medya fenomenleri her zaman söylentilerin hedefi haline geldiğinden, sahte raporların internette dolaşması uzun sürmüyor.

Çevrimiçi bir kişilik olan Ernest Khalimov söz konusu olduğunda, bir araba kazasından öldüğünü iddia eden bir raporun ardından birçok insanın kafası karıştı.

TRAFİK KAZASINDA ÖLDÜ İDDİASI

Ernest Khalimov adında bir çevrimiçi kişiliğin trafik kazasında öldüğüne dair resmi bir haber gelmedi.

Ernest Khalimov'un trafik kazasında öldüğünü belirten görselden de açıkça anlaşıldığı gibi bu resimler tamamen dijital üretim...

Birçok sosyal medya kullanıcısı, inandırıcı olmayan kaynaklardan geldiği için asılsız söylentilere inanmakta isteksiz davrandı.

Ernest'in Instagram profiline ve bağlantılı olduğu bir proje olan Sleek' N' Tears'ın profiline bakıldığında, şimdiye kadar olağandışı bir yayın olmadı.

Pek çok insan Ernest'in Sleek' N' Tears'ın yaratıcısı Krista Sudmalis'in dijital bir yaratımı olabileceğini iddia etti. Modelin yüzü, proje için modellik yapan başka bir kişi olan Artur Farad'a çok tanıdık geliyor.

HALA PAYLAŞIM YAPIYOR

Ernest'in Instagram profilini yöneten kişi, destekleri ve nazik mesajları için takipçilerine teşekkür etmek için birkaç gün önce hesapta bir gönderi paylaştı.

Instagram gönderisinde “Merhaba, tüm yorumları ve mesajları okudum” diyor. "Öyle düşünüyorum. İtiraf etmeliyim ki bu kadar çok insan var ve olumsuz biri değilsin. Cevap vermediğim için üzgünüm. Çok sosyal değilim (T.rex), ama okumaktan memnun oldum. Her halükarda sana söyleyecek bir şeyim yok, çünkü muhtemelen senin sözlerinden çok daha ilginç görünüyorum. Çok gurur verici ve sıradanlığımı gölgeliyor.”

Ayrıca, gönderi şunları ekledi: “Nazik sözleriniz için teşekkürler. Pozitif enerjiniz için teşekkürler, zihinsel olarak size geri verdiğimden şüpheniz olmasın. Acele etmeyin ve sakin olun. Kendinize ve sevdiklerinize iyi bakın. Saygılarımla, Ortalama insan."

Sonuç olarak, yaptığımız araştırmalar şunu ortaya koyuyor: Instagram'da yayınları yapılan bu isim tamamen hayal dünyasından ibaret biridir. Resimlerin tamamı dijital üretim eseridir. Gerçekte böyle bir insan ne yaşadı ne de yaşıyor.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti