AYM üyesi Engin Yıldırım'a istifa çağrıları

Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım'ın Twitter üzerinden yaptığı skandal paylaşımdan sonra istifa çağrıları üst üste gelmeye başladı.

Anayasa Mahkemesi Eski Başkanvekili ve şimdiki üyesi Engin Yıldırım'ın Twitter üzerinden yaptığı skandal paylaşımın neden olduğu infial devam ediyor. Mahkeme üyesi tarafından paylaşılan Anayasa Mahkemesi binasının ışıkları yanan binasına ait fotoğrafın üzerine, "ışıklar yanıyor" ifadeleri iliştirildi. İfade, bir zamanlar darbe özlemi içerisinde olanların sık sık "Genelkurmayın ışıkları yanıyor" şeklinde tehditlerde bulunarak kullandığı ifadeyi hatırlattığı için siyaset dünyasında sert tepkilere neden oldu. 

Başta hükümet üyeleri olmak üzere birçok kesimden Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım'a istifa çağrıları geldi. İşte Anayasa Mahkemesi Üyesi Yıldırım'a tepki gösterip istifa etmesini isteyenlerin mesajları: 

MHP Grup Başkanvekili Engin Akçay:

Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım’ın attığı bu twet hiçbir mazereti ve tevili mümkün olmayan, darbeyi çağrıştıran ve ima eden vahim bir açıklamadır. Bu AYM üyesi derhal istifa etmelidir.

Mustafa Destici: 

Üyesi olduğu kurumun ağırlığını ve ciddiyetini taşıyamayarak adete bir trol gibi işgal ettiği makama çok hafif gelen, AYM'nin saygınlığının ayaklar altına alınmasına zemin hazırlayan, mahkemeyi zan altında bırakan bu şahıs derhal istifa etmeli ve hukuk önünde hesabını vermelidir.

Hilâl Kaplan: 

Hukuk adına konuşma ehliyetini yitirmiş ise Engin Yıldırım istifa etmelidir. Yoksa her şey sözde kalır. En yüksek mahkemenin üyesinin darbe iması yapması da yanına kâr kalır.

Gazeteci Yazar Cem Küçük: 

AYM üyesi Engin Yıldırım derhal istifa etmelidir.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı: 

Dün "Genelkurmay'ın ışıkları yanıyor" diyerek darbecilere selam çakanların bugün görevini üstlenenler bir saniye durmasın, istifa etsin!

Mücahit Birinci: 

Maksadı aşarak değil, maksada uygun yorumlandığını düşünüyorum. Bir hukukçu olarak kanaatim, bu tepkiden sonra, mezkur AYM üyesinin, disiplin soruşturmasını beklemeden, derhal istifa etmesi gerektiği yönündedir.

TEPKİLER GİDEREK ARTIYOR

Metin Külünk: 

bu gece kapalı kapılar ardında ne olduğunu, bu mesajın ne anlama geldiğini kuşku bırakmayacak şekilde millete izah etmelidir.

Ali Yalçın: 

Eskiden “ışıklar yanıyor” denilince bir mesaj verilir,çağrışım yapılırdı. Şimdi, ışıklı mesaj vererek haddi aşanların gözüne millet olarak projektör tutuyor ve “ne millet eski millet,ne de devlet eski devlet” diyoruz. Herkes işini yapmalı,sınır ihlali yapmamalı.

Yusuf Kaplan: 

Karanlık ruhlu darbeci zihniyetli insanlar ve Anayasa Mahkemesi gibi kurumlar zihinlerine iyi kazısınlar: Hiç sönmeyecek bu ülkenin ışıklar'ını! Kimse söndüremeyecek!

İsmail Kılıçarslan: 

'Işıklar yanıyor' lafzının Türk siyasal hayatında karşılık geldiği tek bir ima vardır, o da darbedir. Bir AYM üyesi, bu imayı bilmeden tweet atıyorsa ayrı, bilerek atıyorsa ayrı bir problemdir.

Serdar Arseven:

Bisikletçi "ışıkları" bir yaktı, karanlıktaki darbe heveslileri bir anda ortaya çıktı!.. Not ettik!

Bahçeli'den ithamlara çok sert tepki Adalet Divanı'ndan İsrail'e "dur" kararı Ergin Ataman'ın Fenerbahçe'den intikamı acı oldu Avrupalılar İsrail'in soykırım yaptığının farkında Hamas yeni esirler aldı Şampiyon bu akşam belli oluyor