Hamas yeni esirler aldı

Hamas, Gazze'deki saldırılara katılan İsrail askerlerinden bir grubu esir aldığını duyurdu.

Hamas'ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdikleri bir operasyon hakkında açıklamada bulundu. El-Kassam Tugayları'nın Sözcüsü Ebu Ubeyde, operasyonda İsrail askerlerini pusuya düşürdüklerini ve esir aldıklarını belirtti.

"Ebu Ubeyde, "Cumartesi akşamı öncesinde Kassam savaşçıları, İsrail askerlerini Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki bir tünele çekerek komplike bir operasyon gerçekleştirdi" ifadelerini kullandı. Ebu Ubeyde, İsrail askerleriyle sıfır mesafeden çatışma yaşandığını ve gelen takviye güçlere de patlayıcılarla saldırılar düzenlendiğini kaydetti.

ÇATIŞMA VE ESİRLER

El-Kassam Tugayları, Cibaliya'daki tünellerde İsrail askerlerinden bir grubu pusuya düşürdüklerini ve tüm askerlerin ölü, yaralı ve esir olarak ele geçirildiğini duyurdu. Ayrıca, esir alınan askerlerin askeri mühimmatlarına da el konulduğu belirtildi.

Ebu Ubeyde'nin konuşması sırasında, operasyon sırasında öldürülen bir İsrail askerinin kaldırılması ve İsrail askeri elbiseleri, miğfer ve silahlara ait görüntüler de paylaşıldı.

İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nde 27 Ekim'de başlayan kara savaşı sırasında ilk kez İsrail askerlerinden esir aldıklarını belirtti, ancak esir askerlerin sayısına ilişkin bilgi vermedi.

İSRAİL ORDUSU'NUN YANITI

İsrail Ordu Sözcüsü Daniey Hagari, X sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, Hamas'ın iddialarını yalanladı. Hagari, "Askerlerin esir alındığına ilişkin açıklama doğru değildir" ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı namaz saatleri İL İL TABLO Köprüde eylem yapan şahıs "ruhsal hasta" çıktı Bahçeli'ye göre "yumuşama" sinsi planlarla dolu CHP ile İyi Parti arasında sert tartışma Malatya Akçadağ'da korkutan deprem Devlet Bahçeli'den Cumhur İttifakı mesajı