Arda'nın Mutfağı hamburger köftesi nasıl yapılır?

Evde hamburger yapmak çoğu annenin tercih ettiği bir yöntem. Anne eli değmiş, içinde ne oldğunu bildiğiniz bir o kadar sağlıklı burger yemek mümkün. Evde hamburger yapmak, hem çocukların mutlu olacağı hem annelerin içinin rahat edeceği bir seçenek. İşte Arda'nın mutfağı hamburger köftesi tarifi

Arda'nın mutfağı hamburger köftesi pek çok kişi tarafından merak edilenler arasında. Çocukların en sevdiği yiyeceklerin başında hamburger gelir. Çocuklarının dışardan sağlıksız beslenmelerini istenmeyen anneler evde hamburger yapmayı tercih ediyor. Peki evde hamburger köftesi nasıl yapılır, usta şeflerden Arda'nın Mutfağı hamburger köftesi tarifi nasıl, püf noktası nedir? İşte Arda'nın Mutfağı hamburger köftesi için gerekli olan tüm malzemeler, yapılışı ve püf noktası.

Arda'nın Mutfağı hamburger köftesi , hazırlamak için öncelikle malzemeler listedeki gibi hazırlanır. Sırasıyla aşağıda verilen tüm adımlar takip edilirse evde lezzetli mi lezzetli hamburger yapmak mümkün hale geliyor. 

İÇİNDEKİLER

1.  Arda'nın Mutfağı Hamburger Köftesi Tarifi

1.1 Malzemeler

1.2 Yapılışı

1.3 Püf Nokta

1.4 Süresi

1. Hamburger Köftesi Tarifi

Malzemeler

500 gr. köftelik kıyma
1 adet orta boy soğan – rende
1 adet yumurta
1 su bardağı ekmek kırıntısı
¼ bağ maydanoz
1 adet kabak – rende
1 adet havuç – rende
Tuz
Karabiber
Kimyon
Köfte baharı

Sosu için;

4 yemek kaşığı mayonez
4 yemek kaşığı ketçap
8 – 10 adet salatalık turşusu – küçük küp doğranmış
 

Arda'nın Mutfağı Hamburger Köftesi Yapılışı

Kabağın çekirdekli orta kısmını dışarda bırakacak şekilde rendelenir.  Kabak, havuç ve maydanozu birleştirip bıçakla ince ince kıyın ve derin bir kapta köfte için olan tüm malzemeleri yoğurun. Cevizden biraz büyük parçalar koparıp, kenarlarını düzelterek yuvarlak hamburger köftesi şekli verin. Bütün köfte harcını bu şekilde hazırlayın. Ocakta tavayı ısıtın ve hazırladığınız köfteleri önlü arkalı kızartın.

Patates püresi yapılışı;

Patatesleri haşlayın, soyun ve rendeleyin. Rendeledikten sonra içerisine tuz, karabiber, muskat ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın.

Patates püreniz biraz soğuduktan sonra yumurta sarılarını içerisine ekleyip homojen oluncaya kadar karıştırıp sıkma torbasına alın.

Sosu için;

Ketçap, mayonez ve turşuyu bir kapta karıştırıp, kenara alın. Hamburger ekmeklerinizi ortadan ikiye bölün. Hazırladığınız sosu hamburger ekmeklerine sürün. Pişirdiğiniz köfteleri yerleştirin ve bir kürdanla tutturun ve sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

Pişirme Süresi

Hazırlama ve pişirme süresi 40 dk. 

Kaynak: sonhaberler.com

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında