Amerikan elçiliğinin 'Fet-h-ullah' hassasiyeti

Resmi bir kurum olan ABD Büyükelçiliği, FETÖ lideri Fetullah Gülen'in adını örgütün istediği şekilde, 'Fethullah' olarak kullanması dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Amerikan elçiliğinin 'Fet-h-ullah' hassasiyeti

Sonhaberler | Haber Merkezi 

ABD'nin Türkiye'deki en üst düzey resmi temsilcisi konumunda bulunan Ankara Büyükelçiliği'nin FETÖ lideri Fetullah Gülen'in adını örgütün istediği şekilde kullanması dikkatlerden kaçmadı. MİT TIR'ları davasıyla ilgili bugün bir açıklama yayınlayan Amerikan elçiliği yazısında resmi kayıtlarda adı "Fetullah Gülen" olan FETÖ liderinin ismini, mahkeme kararlarıyla terör örgütü lideri olduğu tescillendiği halde, örgütün kullanılmasını istediği şekli olan "Fethullah Gülen", 'H' harif eklenmiş hali, kullandı.

Özellikle 17-25 Aralık sürecinden sonra kamuoyundaki saygınlığını yitirmesi nedeniyle TC Kimlik Kartında yer alan "Fetullah Gülen" ismiyle anılmaya başlanan FETÖ elebaşının adını Türkiye'de, T24, Sol Haber ve Birgün gibi gazeteler ile örgüte yakın internet siteleri hala "Fethullah" olarak zikrediyor. Bu sitelerden bazıları FETÖ liderinden söz ederken hala "Gülen Cemaati lideri" ifadesini de kullanıyor; ancak resmi bir kuruluş olan Amerikan Büyükelçiliğinin bu şekilde ifade kullanılması şaşırttı.

- Yazıda ayrıca, Fetullah Gülen isminden önce ya da sonra herhangi bir 'unvan, tanımlama' kullanılmaması da dikkat çeken bir başka nokta oldu. 

FETULLAH İLE FETHULLAH ARASINDAKİ FARK

Fetullah kelimesi ile Fethullah isimleri arasında son derece büyük bir fark bulunuyor. Hatta birbirine zıt iki anlam çıkıyor. Fettullah, 'Allah'ın laneti' anlamına geliyor. Fethullah ise 'Allah'ın fatihi' anlamını içeriyor. 

Yorumlar

ihsan kumpasın abd cia tarafından yapıldığı açık belgeler işte abd teröre destekten yargılansın