Amerikalı diplomatlar Venezuela'yı terk etti

Venezuela'nın ülke terk etmesini istediği Amerikalı diplomatlar ülkeden ayrıldı. Diplomatların bir kısmı ise hala Venezuela'da bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Amerikalı diplomatlar Venezuela'yı terk etti

Venezuela Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Venezuela'nın başkenti Caracas Büyükelçiliği'nde görevli diplomatik personelin bir kısmının ABD'ye döndüğü belirtildi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ABD'li diplomatlara ülkeden ayrılmaları için 72 saat süre tanımıştı.

Öte yandan ABD ve Venezuela karşılıklı olarak ticari ilişkilerin ve göçmenlerle ilgili işlemlerin yürütüleceği ofisleri açma konusunu 30 gün müzakere edecek.

Yapılan açıklamada iki ülkenin, konsolosluk işlemleri ve ticari işlemler için Caracas ve Washington'da karşılıklı ofis açmak için 30 günle sınırlandırılan bir müzakere sürecine girecekleri kaydedildi.

Avrupa'dan Maduro'ya sekiz gün süre

ABD – Venezuela cephesinde bu gelişmeler yaşanırken Almanya, İspanya, Fransa ve İngiltere Maduro'ya ültimatom vererek 8 gün içinde seçim çağrısı yapmasını istedi.

Eğer Maduro seçime gitmezse bu ülkeler kendisini Venezuela'nın "geçici başkanı" ilan eden Juan Guaido'yu tanıyacaklarını açıkladı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Almanya, Fransa, İspanya ve İngiltere Venezuela'da adil seçimler düzenlenmesi çağrısı yapan mesajlarını Maduro'ya iletmek için Twitter üzerinden koordineli bir şekilde yayınladılar.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez Twitter'dan paylaştığı mesajda "İspanya'nın Latin Amerika'da sorumluluğu var... Hükümetleri değiştirmek ya da düşürmek istemiyoruz. Venezuela'da demokrasi ve özgür seçim istiyoruz" yazdı.

Yorumlar