Amerikalı asker Aaron Bushnel Filistin için kendini yaktı

Amerikalı bir asker, Gazze'de yaşanan insanlık dışı durum karşısında kendini yakarak dünyaya mesaj verdi. Üzerine benzin dökerek kendini yakan asker feci şekilde can verdi.

Google Haberlere Abone ol
Son nefesine kadar "Özgür Filistin" sloganı attı

ABD Hava Kuvvetleri'ne mensup Aaron Bushnel, Filistin'de yaşananlara dikkat çekmek ve bu durumun bir parçası olmak istemediğini belirterek Washington'daki İsrail Büyükelçiliği önünde kendini yakarak hayatını kaybetti. Bushnel'in bu çarpıcı eylemi, Filistin'deki duruma uluslararası alanda dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Olay, ABD'nin başkenti Washington'da meydana geldi. Aaron Bushnel, "Artık soykırımın suç ortağı olmayacağım" diyerek kendini ateşe verdi. Bu sıradışı protesto sırasında, olay yerinde bulunan bir polis memuru yanmakta olan Bushnel'a silahını doğrulttu. Bu dramatik an, olayın şiddetini ve ciddiyetini gözler önüne serdi.

Bushnel'in bu son çare eylemi, Filistin'deki duruma karşı uluslararası toplumun dikkatini çekmeyi başardı. ABD Hava Kuvvetleri mensubunun bu dramatik protestosu, Filistin'deki insan hakları ihlallerine karşı geniş çapta bir farkındalık yaratmayı hedefliyor.

ÖLENE KADAR "FİLİSTİN'E ÖZGÜRLÜK" DEDİ

İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde Gazze'deki "soykırıma ortak olmayacağını" söyleyerek kendini yakan ABD Hava Kuvvetleri askeri Aaron Bushnell öldü. AA'nın aktardığına göre Metropolitan Polis Departmanı, yaptığı açıklamada, 25 yaşındaki Bushnell'in, kendisini yakmasının ardından yaşamını yitirdiğini duyurdu.

ABD Hava Kuvvetleri'nde aktif görevde olan 25 yaşındaki Aaron Bushnell, İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde, "Artık soykırıma iştirak etmeyeceğim", "Şimdi oldukça şiddetli bir protesto düzenleyeceğim ancak Filistinlilerin işgalcilerin elinde yaşadıkları karşısında benim eylemim çok da büyük bir şey değil" ifadelerini kullandıktan sonra başından aşağı benzin dökerek kendini ateşe vermişti.

Kamuflaj elbisesi içerisindeki Bushnell, nefesi kesilene kadar "Filistin'e özgürlük!" diye bağırmıştı. Olay sırasında büyükelçilik polisinin askere önce "Size yardımcı olabilir miyim?", daha sonra "Yere yat" dediği; bir diğer polisin, "Silaha değil yangın söndürücüye ihtiyaç var" ifadesini kullandığı görülmüştü.

Yorumlar