Ambulansların ulaşamadığı hastaları motorla taşıyorlar

- Humus ve İdlib'de bombaların hedefindeki bazı köylere ambulansın girememesi nedeniyle sivil savunma motorlu taşımaya yöneldi - Motorize ekipler, yaralıları güvenli ve tali yollardan ambulanslara taşıyor

Google Haberlere Abone ol
Ambulansların ulaşamadığı hastaları motorla taşıyorlar

İDLİB (AA) - HALİT SÜLEYMAN - Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin köy kasaba ayırt etmeksizin muhaliflerin kontrolündeki her yeri bombalaması, sivil savunma üyelerini yaralıları hastaneye ulaştırmak için farklı yöntemlere yönlendirdi.

Ülkenin iç kesimlerinde yer alan Humus'ta ve İdlib'in güneyinde muhaliflerin kontrolündeki bazı belde ve köylere ambulans girememesi üzerine buradaki sivil savunma ekipleri yaralıları ambulansa taşımak için motorlu ekiplere başvuruyor.

Sivil savunma ekipleri, Humus'un Hula köyü ve çevresine düzenlenen kara ve hava saldırılarında yaralananları arkasına sedye yerleştirilmiş motorla, araçların geçmesinin zor olduğu yolları kullanarak ambulanslara ulaştırıyor.

Humus bölgesi sivil savunma yetkililerinden Mustafa Loz, rejim güçlerinin Hula bölgesini kuşatması nedeniyle saldırılarda yaralananları önce motorlu ekiplerle güvenli ve ambulansların ulaşabildiği yerlere getirdiklerini söyledi.

Ekiplerin rejimin saldırılarına tekrar maruz kalmamak için güvenli ve tali yolları kullandığını belirten Loz, "Motorlu ekipler, Hula ve çevresinde rejimin saldırıları sonucunda yaralananları kentin kuzeyine taşıyor. Ambulanslara en kısa zamanda ulaştırılan yaralı ve hastalar oradan da İdlib bölgesindeki sahra hastanelerine sevk ediliyor." dedi.

Motorlu ekipte görev yapan sivil savunma yetkilisi Ahmed Bedra da yollardaki tehlike nedeniyle araçla ulaşılmayan bölge ve yerlere motorize ekiplerle ulaşmaya çalıştıklarını dile getirdi. Bedra, "Araçların geçemediği bozuk ve çamurlu yollarda motor kullanıyoruz. Daha önce saldırıya maruz kalan bölgelerdeki yaralıları ambulansa taşımak için on kişi gerekiyordu. Motorlu sivil savunma ekibiyle bu sayı çok azaldı." diye konuştu.

Sivil savunma ekibinin ambulans görevlilerinden Ubeyd İsmail de motorlu ekip öncesi kent merkezinde uzak olan bölgelere yönelik saldırılarda yaralananlara ulaşmak için on kişi göndermek zorunda kaldıklarını ifade etti. Arkasına sedyenin sabitleştirildiği motorlarla kurulan ekiple bu sayının 2'ye düşürüldüğünü aktaran İsmail, yeni yöntemle çok daha kısa sürede ve az kişiyle daha fazla yaralıya ulaştıklarını belirtti.

Yorumlar