Amazon'dan ABD'de kasasız gıda marketi

NEW YORK (AA) - ABD'li internet alışveriş devi Amazon, ABD'nin Seattle eyaletinde kasasız gıda marketi sistemini hayata geçirdi. Amazon Go adıyla ABD'nin...

Google Haberlere Abone ol
Amazon'dan ABD'de kasasız gıda marketi

NEW YORK (AA) - ABD'li internet alışveriş devi Amazon, ABD'nin Seattle eyaletinde kasasız gıda marketi sistemini hayata geçirdi.

Amazon Go adıyla ABD'nin Seattle eyaletinde denenmeye başlayan sistemde, müşteriler ihtiyaç duydukları ürünleri alarak herhangi bir işlem yapmadan çıkabiliyor.

Sistemde mağaza raflarında bulunan sensörlerin algıladığı ürünler, otomatik olarak Amazon uygulaması vasıtasıyla müşterinin hesabına kaydediliyor. Geri bırakılan ürünler de hesaptan düşürülüyor.

Hazır yemek servisi ve müşterilerin kendi yemeklerini mağazada yapabilmesi için gerekli araç gerecin de sunulduğu Amazon marketi, şimdilik şirket çalışanlarına yönelik deneme aşamasında. Sistem, 2017'de halka açılacak.

ABD'li finans şirketi Cowen & Co'nun analisti John Blackledge, Amazon'un uzun süredir gözünü 795 milyar dolarlık karlı gıda sektörüne diktiğini belirterek, e-ticaret devinin, genç nesillerin artan dijital alışveriş trendini iyi analiz ettiği ve potansiyeli olan bir pazara girdiği değerlendirmesinde bulundu.


Yorumlar