Altını olanlara uzmanından çok önemli uyarı

Altın birikimi bulunanlara ünlü altın yorumcusu İslam Memiş'ten çok önemli uyarı geldi.

Google Haberlere Abone ol
Altını olanlara uzmanından çok önemli uyarı

Son haftalarda sert bir şekilde düşerek yatırımcısını üzen altın fiyatlarında hiç beklenmedik bir yorum geldi. Uzmanı, altının en düşük seviyede seyrettiği bu günlerde farklı bir yorumda bulundu. Altına yatırım yapanlar şu anda kaybediyor gibi gözükse de yaz aylarında çok büyük bir kazanç sağlayacak.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten altın borcu olana, nişan, düğün yapmayı düşünen çiftlere veya yatırım için altın alacaklara "şimdi tam zamanı" tüyosu geldi. Memiş, gram altın fiyatlarının yaz aylarında üzerine 100 lira koyacağını öne sürdü.

Abone olKoronavirüs salgının en azgın dönemlerinde rekor üstüne rekor kırarak yatırımcısını ihya eden altın, son dönemde ışığını iyice yitirdi. Bu düşüşe  sebep olarak ise aşı çalışmalarında gelinen nokta gösteriliyor.. Peki altın fiyatlarında önümüzdeki süreçte gibi gelişmeler olacak?  Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırım düşünenlere, düğün yapacak çiftlere ve altın borcu olanlara dikkat çeken tavsiyelerde bulundu. Memiş, "Geçen yıl 50 bin liralık bir düğün alışverişi yapan bir vatandaş bugünlerde o 50 bin lirası 40 bin liraya düşmüş oldu." ifadelerini kullandı.

Yatırımcılara tavsiyelerde bulunan Memiş, "Eşinize dostunuza götürülecek gram altınları şimdiden kenara koyun. Bugün 440 liradan gram altın almayan yaz aylarında 540 liraya alır." dedi.

Memiş, "Düğün sezonlarında ciddi bir artış bekliyoruz. Bu fiziki altın talebiyle birlikte de ister istemez fiyatlarda bir artış öngörüyoruz. Vatandaşlarımız bugünler bir alım fırsatı olarak değerlendirmeli." şeklinde konuştu.

Gram altın fiyatları Cuma günü haftayı 441 liradan kapatarak son dört ayın en düşük seviyesinde seyrediyor.

İşte altın fiyatlarında son durum:

Gram Altın fiyatlarının son 3 aylık grafiği
Altın fiyatları tablosu 

 

 

Yorumlar