Çeyrek 665, gram altın 404 lirayı geçti

Çeyrek altın fiyatları 650 lirayı aşarken gram altın fiyatları ise 404 liraya ulaştı. Altın fiyatlarındaki bu yükselişin devam edeceği belirtiliyor. Özellikle de Kurban Bayramı'nın etkisiyle altın daha da yükselecek.

Google Haberlere Abone ol
Çeyrek 665, gram altın 404 lirayı geçti

Gram altın ve çeyrek altın fiyatları Kurban Bayramı döneminin de etkisiyle hızla artmaya devam ediyor. Altın inecek mi çıkacak mı diye merak edenler için hemen belirtelim, altın fiyatları her yıl Kurban Bayramı'nda büyük bir artış gösterir. Şu anda çeyrek altın 665 lira, Cumhuriyet altını 2.668 liradan satılıyor. Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 404 liradan işlem görüyor.

Dün, altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan gram altın, günü önceki kapanışın yüzde 0,3 üzerinde 400,7 liradan tamamladı. Yeni güne yükselişle başlayan altının gram fiyatı, saat 11.00 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 401,7 lira seviyesinde seyrediyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 652 lira, Cumhuriyet altını da 2.668 liradan satılıyordu. Akşam saatlerinde ise çeyrek altın 665 lira, gram altın ise 404 liraya kadar yükseldi. Altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışın yüzde 0,3 üzerinde 1.838 dolar seviyesinde bulunuyor.

ALTIN FİYATLARI DÜŞER Mİ ÇIKAR MI?

Analistler, küresel merkez bankalarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının finansal etkilerini azaltmak için genişleyici para politikası tutumlarına devam etmelerinin altının ons fiyatını desteklemeye devam ettiğini söyledi.

Bugün, yurt içi ve yurt dışında veri gündeminin sakin olduğunu kaydeden analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.850 doların direnç olarak öne çıktığını, gram altında ise 395-405 lira bandının izleneceğini söyledi.

Uzmanlar her yıl Kurban Bayramı'nda altın fiyatlarında yaşanan yükselişi hatırlatarak bu yıl da Kurban Bayramı'na kadar ve sonrasındaki bir kaç ayda altın fiyatlarının yükselmeye devame deceğini belirtiyor.

 

Yorumlar