Altın Fiyatları Yükselişini Sürdürüyor: Gram Altın Değer Kaybederken Çeyrek Altın Arttı

Altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ederken gram altın biraz da olsa düştü. Çeyrek altın ise yükseldi. İşte 16 Ağustos 2023 tarihli altın fiyatları piyasasında son durum:

Google Haberlere Abone ol
Altın Fiyatları Yükselişini Sürdürüyor: Gram Altın

Altın fiyatlarında son durum... 16 Ağustos 2023 tarihli altın piyasasında yaşanan hareketlilikte son durumu sizler için derledik.

26 AĞUSTOS 2023 TARİHLİ ALTIN FİYATLARI 

Dünya genelinde ekonomik belirsizliklerin devam ettiği bir dönemde, altın fiyatları yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Bugün açıklanan son verilere göre, altın fiyatlarında çeşitli dalgalanmalar yaşanıyor.

Altının ons fiyatı, günü 0.23% artışla 1.904,73 dolar seviyesinden kapattı. Altının ons fiyatındaki bu hafif yükseliş, yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altına olan talebin devam ettiğini gösteriyor.

Öte yandan, gram altın fiyatları günü 0.19% düşüşle 1.707,30 lira seviyesinde tamamladı. Gram altındaki bu düşüş, ons fiyatındaki artışa rağmen, yerel piyasalardaki etkilerin gram altını olumsuz etkilediği görülüyor.

Ancak, çeyrek altın fiyatları ise günü 0.32% artışla 2.653,48 lira seviyesinde tamamladı. Yatırımcıların özellikle fiziksel altın talebindeki artışın, çeyrek altının değer kazanmasına neden olduğu gözlemleniyor.

Ayrıca, cumhuriyet altını ve yarım altın fiyatlarında da benzer bir artış görüldü. Cumhuriyet altını fiyatları günü 0.32% değer kazancıyla 10.613,92 lira seviyesinde tamamlarken, yarım altın fiyatları da 0.32% artışla 5.290,38 lira seviyesinde kapandı.

ALTIN FİYATLARI NEYE GÖRE DEĞİŞİYOR?

Uzmanlar, altın fiyatlarındaki dalgalanmaların küresel ekonomik gelişmelere ve piyasa koşullarına bağlı olarak devam edebileceği görüşünde. Altının güvenli liman özelliği ve enflasyon risklerine karşı koruma amacıyla tercih edilmesi, fiyatlar üzerinde etkili olmaya devam edebilir.

Yorumlar