Altın dolar neden yükseliyor? Altın yükselecek düşecek mi?

Piyasalarda yaşanan hareketlilikten altın da nasibini alıyor. Gram ve çeyrek altın fiyatları yeni rekorlar kırıyor. Altın dolar neden yükseliyor? Altın yükselecek düşecek mi?

Google Haberlere Abone ol
Gram ve çeyrek altında son durum

Gram ve çeyrek altın fiyatları rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Altın dolar neden yükseliyor? Altın yükselecek düşecek mi?

ALTIN DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?

Altın küresel piyasaların etkisiyle zaten yükseliyordu; ancak döviz kurunda seçim sonrasında beklenen artışın yaşanmasıyla birlikte altın da yükseliş hızını daha da artırdı. Ancak bu yükselişin dövizle birlikte durması bekleniyor. Doların 24 lira civarına yükselmesinden sonra piyasaların sakinleyeceği yorumları yapılıyor.

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatındaki yatay seyir devam ederken yurtiçinde dolar/TL'de yaşanan yükseliş gram altında yeni rekor gelmesine yol açtı.

Dünü 1.962 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı sabah saatlerinde 1.963 dolardan işlem gördü. Dolar/TL ise dün kapanışta 21.62'den işlem görürken bu sabah 22.60'ın üzerini gördü.

DOLAR VE EURO'DA YENİ ZİRVE

Dolarda gelen bu yeni tarihi zirveyle gram altın fiyatı da 1.432 liraya çıkarak rekor kırdı. Gram altındaki günlük yükseliş yüzde 3.4'ü buldu.

Analistler Fed'in 14 Haziran'da faiz artırımına ara verme ihtimalinin güçlenmesinin altın fiyatlarında aşağı yönlü bir baskı yarattığını belirtirken gelecek hafta Fed kararından önce açıklanacak ABD enflasyon verilerinin dikkatle takip edileceğini belirtti. Ons fiyatında 1.945 doların destek 1.985 doların ise direnç seviyeleri olarak öne çıktığını ifade etti.

Yorumlar