Altı aylık bebeğin böbreğinden taş çıktı

DENİZLİ (AA) - Denizli'de, böbreğindeki taş nedeniyle ameliyat edilen 6 aylık bebek sağlığına kavuştu. Bir özel hastanede önceki gün gerçekleştirilen kapalı...

Google Haberlere Abone ol
Altı aylık bebeğin böbreğinden taş çıktı

DENİZLİ (AA) - Denizli'de, böbreğindeki taş nedeniyle ameliyat edilen 6 aylık bebek sağlığına kavuştu.

Bir özel hastanede önceki gün gerçekleştirilen kapalı yöntem operasyonla Şura isimli bebeğin böbreğindeki taş alındı.

Raziye-Servet Demirci çiftinin 3'üncü çocuğu olarak dünyaya gelen bebek, idrarında yanma, bulantı, kusma ve kilo alamama şikayetleriyle hastanenin çocuk polikliniğine getirildi.

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Hazal Tancer Elçi tarafından muayene edilen Şura bebeğin yapılan tahlilleri ve ultrason tetkiki sonucunda sol böbreğinde, böbrekle idrar kanalının birleştiği yerde taş olduğu tespit edildi.

Ürolog Doç. Dr. Ali Ersin Zümrütbaş tarafından yapılan incelemede böbrek taşının çekilen filmlerde görülemediği için "taş kırma" yönteminin uygulanamaması üzerine, taşın ameliyatla çıkartılmasına karar verildi.

Zümrütbaş ve ekibince gerçekleştirilen operasyonda 6 aylık bebeğin böbreğindeki taş alındı.

Doç. Dr. Ali Ersin Zümrütbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Şura'nın ameliyatı gayet başarılı geçti. Perkütan nefrolitotomi cerrahi yöntemiyle sırttan girerek gerçekleştirdiğimiz kapalı ameliyat sayesinde hastamızın böbreğindeki 9 milimetrelik taşı aldık. Şimdiye kadar 700'e yakın ameliyat gerçekleştirdim. Şura içlerinde en küçük olanı. Böbreği ve idrar kanalı yetişkinlerden küçük. Bu yüzden ameliyat sırasında kullanılan malzemelerin de buna uygun koşullarda olması gerekiyordu. Gerekli tüm donanımla ameliyatı başarıyla neticelendirdik." dedi.

Şura bebeğin annesi Raziye Demirci ise "Kızım çok küçük olduğu için ameliyat olması gerektiği söylendiğinde çok korkmuştum. Ama çok şükür doktorumuz sayesinde kızım sağlığına kavuştu. Bir anne için evladının sağlığından daha önemli bir şey olamaz. Zümrütbaş'a ve kurumuna çok teşekkür ediyoruz." diyerek duygularını dile getirdi.

Yorumlar