Altay tankı motoru kimin?

Altay tankı motoru kimin? Hangi ülke üretiyor sorularının yanıtı vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Altay tankı motoru kimin?

Altay tankı motoru, Türkiye'nin kendi milli tankını aktif kullanmaya başlamasının önündeki en önemli sorunlardan biri olmaya devam ediyor. 

Otokar tarafından geliştirilen Türk Kara Kuvvetleri'nin ana silahlarından biri olacak Altay tankı için seri üretim ihalesi BMC firmasına verilmişti.

Yerli ve yabancı bir çok firma ile seri üretim için görüşmeler yapan BMC firması aynı zamanda tank palet fabrikasını da kiralamıştı. 

Seri üretim çalışmaları henüz başlamayan Altay tankının önündeki en büyük problemlerden biri ise motor konusu oldu.

BMC bir yandan tank motoru üretimi için çalışmalarına devam ederken diğer yandan ise Almanya'dan ilk aşama seri üretim için motor almaya çalışıyor. Ancak Almanya motor teslimlerinde sorun çıkartıyor. 

Vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konulardan biri ise Altay motor tankının kime veya hangi ülkeye ait olduğu konusu. 

ALTAY MOTORU

Altay tankının mevcut prototiplerinde kullanılan ve ilk aşama seri üretimlerinde kullanılması planlanan motorlar Alman MTU şirketine ait MTU MT883. Ancak Almanya, uygulanan örtülü ambargo sebebiyle bu motorları Türkiye'ye teslim etme noktasında sorunlar çıkartıyor. Motorların alınamaması yıllardır bir türlü yapılamayan seri üretimlerin yine uzamasına sebep oldu.

MTU, dünya çapında kullanılan tank motorlarının yanı sıra, jet motorları, askeri araçları için dizel motor üreten bir firmadır.

YERLİ TANK MOTORU PROJESİ

Daha önce yerli tank motoru üretmek için kolları sıvayan TÜMOSAN'ın işbriliği yapmak isteyen firmalarla anlaşmazlıklar nedeniyle çekildiği biliniyordu. Daha sonra BMC Power tank motoru üretimi için çalışmalarına başladığını duyurmuştu. 

Yorumlar