Altay Bayındır kimdir? Altay Bayındır nerelidir, kaç yaşında, transfer ücreti ne kadar?

Galatasaray'ın uzun zamandır aradığı yerli kaleci kadrosuna uygun bulunan Altay Bayındır kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır, daha önce hangi takımlarda oynadı?

Google Haberlere Abone ol
Altay Bayındır kimdir? Altay Bayındır nerelidir?

Şimdilerde Fenerbahçe'den Manchester United'a transferiyle gündem olan Altay Bayındır'ın kim ve nereli olduğu merakla soruluyor. Daha önce Galatasaray'ın uzun süredir Muslera'nın yanına aradığı yerli yedek kaleci olarak en uygun isim olan Altay Bayındır'ın kim olduğu merak ediliyor. Peki Altay Bayındır kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır, futbol kariyeri nedir? İşte Altay Bayındır hakkında merak edilen bilgilerin detayları:

ALTAY BAYINDIR KİMDİR?

Altay Bayındır aslen Bursa Osmangazili'dir. 

Henüz 21 yaşındadır.

Futbol kariyerine ise 2007 yılında yani 9 yaşında başladı. 

İşte Altay Bayındır'ın kısa biyografisi:

Altay Bayındır aslen nerelidir, kaç yaşındadır?
Altay Bayındır

 

Altay Bayındır 14 Nisan 1998 tarihinde Bursa'nın Osmangazi ilçesinde doğdu. 

1,88 boyunda olan Bayındır, futbol kariyerine Bursaspor'un altı yapısında 9 yaşında başladı. 

4 yıl Bursaspor'un alt yapısında oynayan Altay Bayındır, daha sonra 2011 yılında Bursa'nın futbol takımlarından Arabayatağıspor'a transfer oldu. Burada bir yıl kaldıktan sonra Bursa Yolspor'a transfer oldu. 

2013 yılında ise Ankaragücü tarafından keşfedilerek Ankara'ya götürüldü.

Galatasaray'a transfer olana kadar Ankaragücü'nde oynayan Altay Bayındır, buradaki kariyeri boyunca iyi bir performans gösterdi. 

Altay Bayındır aslen nerelidir, kaç yaşındadır?
Altay Bayındır

 

Altay Bayındır, ayrıca 2014 yılında Türkiye U17, 2017 yılında Türkiye U19, 2018 yılında Türkiye U20 ve 2018 yılında ise Türkiye U21 Milli Takımlarında oynadı.

Son olarak da Fenerbahçe'den Manchester United'a transferiyle gündem oldu.

MANCHESTER UNITED'IN İLK TÜRK FUTBOLCUSU

Altay Bayındır, Manchester United ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. Milli eldiven böylece, İngiliz ekibinin transfer ettiği ilk Türk futbolcu oldu.

Fenerbahçe'den Altay'ın maliyetine ilişkin yapılan açıklamada, "Kulübümüz, milli kalecimiz Altay Bayındır'ın transferi konusunda İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United FC ile 5 milyon euro bonservis, sonraki satıştan %20 pay, satış bedelinin 10 milyon euroyu geçmesi halinde ayrıca 1 milyon euro pay olacak şekilde anlaşma sağlamıştır." ifadeleri kullanıldı.

Fenerbahçe'ye veda eden Altay Bayındır, "Fenerbahçe'ye hiçbir zaman kırgınlığım olmaz, olamaz. Taraftarlarımıza, herkese teşekkür ederim. Başkanımıza arkamda durduğu her an için teşekkürler. Maçlardan sonra çok telefonla konuştuk. Her zaman arayıp destek oldu. Bizim için hep destek oldu. Taraftar beni çok sevdiği için ufak tefek şeyler oldu. O da beklentiden, fazla sevgiden. Her zaman yükseğe çıkmaya devam edeceğim. Dalgalanmalar olacak ama dik duracağım. Sonu güzel olsun. Kalbim ve aklım hep Fenerbahçe'de olacak. İnşallah kupa ellerimizde kalkar. En çok ihtiyacımız olan şey bu. Büyük Fenerbahçe taraftarına ihtiyacımız var. Fenerbahçe'nin başarısı sadece kupa ile ölçülmez. Bunu herkes biliyor. Anlık sinirle her şey olabilir. Burada herkes çok çalışıyor. Kimsenin kötü niyeti yok. İnancımız bir. İnşallah güzel olacak. Ama hep birlikte kalalım." dedi.

Yorumlar