Alperen Berber ve Selçuk Can 2 altın madalya getirdi

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda mücadele eden güreşçilerimizden ikisi altın madalya kazandı.

Google Haberlere Abone ol
Güreşte 2 şampiyonluk birden geldi

Romanya'nın başkenti Bükreş'te gerçekleşen Avrupa Güreş Şampiyonası, Türk güreşinin altın harflerle yazıldığı anlara sahne oldu. Şampiyonada Alperen Berber ve Selçuk Can, grekoromen stilin hâkimleri olarak Türkiye'ye iki altın madalya kazandırdı.

ALPEREN BERBER'İN ALTIN BAŞARISI

82 kilo grekoromen stil finalinde, 19 yaşındaki milli güreşçimiz Alperen Berber, Islam Ismailovich Aliev ile karşı karşıya geldi. Zorlu geçen mücadelede rakibini 4-3 mağlup eden Berber, altın madalyaya uzanmanın gururunu yaşadı. Aynı kategoride gümüş madalya Aliev'in, bronz madalyalar ise Gela Bolkvadze ve Yaroslav Filchakov'un oldu.

SELÇUK CAN'IN ALTIN DOKUNUŞU

72 kiloda ise Selçuk Can, Azerbaycanlı Ulvi Ganizade ile finalde yarıştı. Mücadeleyi 2-0 kazanan 28 yaşındaki Can, şampiyonluğu ve altın madalyayı Türkiye'ye getirdi. Bu kiloda gümüş Ganizade'ye, bronz madalyalar Narek Oganian ve Parviz Nasibov'a gitti.

EK NOT: BRONZ MADALYA MURAT FIRAT'TAN

Ayrıca, 67 kiloda Murat Fırat, grekoromen stil mücadelesinde Ermenistanlı Slavik Galstyan'ı 5-4 yenerek bronz madalya kazandı. Bu başarıyla Fırat, Türkiye'nin şampiyonadaki madalya sayısını artırdı.

Yorumlar