Alper Potuk aslen nerelidir, kaç yaşındadır?

Eski kulübü Eskişehirspor'a 100 bin liralık bağışta bulunarak gönülleri fetheden Alper Potuk aslen nerelidir, kaç yaşındadır?

Google Haberlere Abone ol
Alper Potuk aslen nerelidir, kaç yaşındadır?

Eski kulübü Eskişehirspor'un başlattığı yardım kampanyasına en anlamlı yardım Alper Potuk'tan gelmişti. Potuk tam 100 bin liralık yardımda bulunarak eski takımının taraftarlarında taht kurdu. Peki Alper Potuk aslen nerelidir, kaç yaşındadır, daha önce hangi takımlarda oyadı? 

  • Alper Potuk aslen Bolvadinli'dir.
  • 28 yaşındadır. 
  • Daha önce Eskişehirspor'da oynadı.
  • Şuan da Fenerbaçe'de oynuyor. 
  • Orta saha oyuncusudur.
  • 1,77 metre boyundadır.

İşte Alper Potuk'un kısa biyografisi: 

Alper Potuk aslen nerelidir, kaç yaşındadır?

Alper Potuk 8 Nisan 1991 tarihinde Afyon'un Bolvadin ilçesinde doğdu.

Alper, futbol hayatına 2002 yılında henüz 11 yaşındayken Çiftelerspor'da başladı. Daha sonra 2005 yılında Eskişehirspor'un altyapısında oynamaya başladı. 2009 yılına kadar Eskişehirspor'un altyapısında oynadı. Sonrasında ise profesyonel futbol hayatı yine aynı takımda başladı. 4 yıllık bir profesyonel futbol hayatından sonra Türkiye'nin en büyük futbol kulüplerinden birine transfer olmayı başardı. 2013 yılında Fenerbahçe'ye transfer oldu. 

Potuk, 6 milyon 250 bin euro artı bir futbolcu karşılığında Fenerbahçe'ye transfer edilmişti.

Halen Fenerbahçe'de top koşturuyor. 

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Alper Potuk bir dönem milli takımda da forma giyme şansı buldu. 

2010 yılında Türkiye U19, 2010 Türkiye U20, 2010-2012 yılları arasında ise Türkiye U21, 2012 ise Türkiye A2 Milli takımında oynadı. 

2012 yılında A milli Takımda da 16 kez forma giyme şansı buldu. 

Milli takımda toplam 2 golü bulunuyor. 

Alper Potuk, son olarak Fenerbahçe ile 2022 yılına kadar garantili sözleşmesi bulunduğu halde maaşında yüzde 40 indirime giderek takımına büyük bir jest yaptı. Potuk'un yaptığı jeste futbol dünyasında az rastlandığı için kulüp başkanı Ali Koç tarafından kendisine teşekkür edildi. 

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar