Alper Gezeravcı'nın yolculuğunda son durum

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğunda son durum hakkında verilen bilgilere göre henüz ana istasyona ulaşılmadığı belirtildi. Kapsülün ulaşmasına saatler kaldığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Alper Gezeravcı'nın yolculuğunda son durum

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kacır, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla, bu tarihi anın detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

UZAY ARACININ ULUSLARARASI UZAY İSTASYONU'NA KENETLENMESİ BEKLENİYOR

Mehmet Fatih Kacır, Alper Gezeravcı'yı taşıyan uzay aracının Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmesinin öğle vakti saat 12.27'de gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti. Tarihi anın, Türkiye için tarihi bir öneme sahip olduğu vurgulandı.

TAKSİM VE KIZILAY MEYDANLARINDA CANLI YAYIN

Bakan Kacır, bu tarihi anın Taksim ve Kızılay meydanlarındaki planetaryumlarda ve bilim merkezlerinde canlı olarak izleneceğini belirtti. Ayrıca, bu önemli olayın "http://axiom.space/live" internet adresi üzerinden de takip edilebileceğini duyurdu.

TÜRK MİLLETİNİN HEYECANI

Mehmet Fatih Kacır, Türk milletinin gökyüzünün ötesindeki heyecanı yaşamaya ve bu tarihi misyonda "kenetlenmeye" hazır olduğunu ifade etti. 

Yorumlar