Alper Bilgili kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Alper Bilgili kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve daha önce nerelerde çalıştı? İETT Genel Müdürlüğü'ne atanan Bilgili'nin biyogarfisi merak konusu oldu. İşte Bilgili biyografisi:

Google Haberlere Abone ol
Alper Bilgili kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin en eski kuruluşlarından biri olan İETT'nin genel müdürlüğüne yeni isim atandı. Atanan isim Alper Bilgili oldu. Peki, Alper Bilgili kimdir? İşte Alper Bilgili biyografisi:

ALPER BİLGİLİ KİMDİR?

İETT yeni Genel Müdürü Alper Bilgili 1972 yılında dünyaya geldi.

Ankara'da ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.

Yüksek lisans eğitimini ise aynı zamanda araştırma görevlisi olduğu Boğaziçi Üniversitesi'nde(BÜ) ulaşım mühendisliği alanında yaptı.

OMSAN LOJİSTİK'TE ÇALIŞTI

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde(İTÜ) işletme yüksek lisans(MBA) eğitimi de alan Bilgili, 1999 yılında Omsan Lojistik'te çalışmaya başladı.

2002-2005 yılları arasında Arkas Lojistik ve Aras Kargo firmalarında çeşitli görevlerde bulunan Bilgili, 2005-2019 yılları arasında Mars Lojistik ve Ekol Lojistik firmalarında Genel Müdür olarak görev yaptı.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından verilen ÜDY (Üst Düzey Yönetici) i ve IRU tarafından verilen CPC mesleki yetkinlik belgelerine de sahip olan Alper Bilgili, 2011 yılında IRU Karayolu Taşımacılığı Tepe Yöneticisi, 2013, 2015, 2017 yıllarında ise Atlas Yılın Karayolu Taşımacılığı Yöneticisi Ödülleri'ni aldı.

Evli ve iki çocuk babası olan Bilgili, İngilizce biliyor.

İETT Genel Müdürlüğü'nde şu ana kadar Hamdi Alper Kolukısa vekaleten görev yapıyordu.

Yorumlar