Alparslan Kuytul hakkında tahliye kararı

Son Dakika: Alparslan Kuytul hakkında yargılandığı davalardan birinde tahliye kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol
Alparslan Kuytul hakkında tahliye kararı

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik soruşturma kapsamında kurucu başkan Alparslan Kuytul tahliye edildi.

Daha önce gözaltına alınan ve tutuklandıktan bir süre sonra serbest bırakılan Kuytuli 22 aydır tutuklu yargılanıyor.

Aralarında Furkan Vakfı kurucu başkanı Alparslan Kuytul'un da bulunduğu 45 sanık hakkında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek', 'özel belgede sahtecili', 'dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık', 'kamu kurum ve kuruluşları ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' ile 'mal varlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek' suçlarından 3 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Daha önceki duruşmada vakfın genel başkanı olan Ali Alagöz, adli kontrol tedbiri ve yurt dışına çıkış yasağı getirilerek tahliye edildikten sonra bugünde vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul hakim karşısına çıktı.

TAHLİYE EDİLDİ

Adana'da görülen davaya tutuksuz sanıklar ile avukatları katılırken Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul ise tutuklu bulunduğu Bolu'daki cezaevinden, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada vakfa bağışta bulunan 17 kişinin tanık olarak dinlendi.

SEGBİS yöntemiyle davaya bağlanan Kuytul, suçlamaları kabul etmeyerek "Gizli tanık üçüncü kişiden duyduklarını anlatıyor. Oysa vakıfla ilgili hiç bir bilgisi yok. Yalan söylüyor, iftiraya uğradım" ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanık Alparslan Kuytul’u yurt dışına çıkış yasağı getirerek, tahliye etti. Davada tutuklu sanık kalmazken duruşma ertelendi.

Alparslan Kuytul hakkında tahliye kararı

Yorumlar