Alparslan Kuytul hakkında son karar verildi

Adana'da yaklaşık 3 yıldır yargılanan Alparslan Kuytul hakkında mahkeme son kararını verdi. Mahkeme, Kuytul ve arkadaşlarının beraatine hükmetti.

Google Haberlere Abone ol
Alparslan Kuytul hakkında son karar verildi

Adana'da, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme" ve "silahlı terör örgütünün propagandasını yapma" suçlamalarıyla hakkında dava açılan vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul ile "terör örgütü propagandası"yla yargılanan 2 vakıf yöneticisinin yargılandığı davada sanıkların beraatine karar verildi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 9. duruşmasında cumhuriyet savcısı sanıkların beraatine karar verilmesi yönünde görüş sundu. Duruşmada savunma yapan Kuytul, hakkındaki suçlamaları ret ederek “beraatime karar verilmesini talep ederim” dedi.

22 ay cezaevinde tutuklu kalıp tahliye edilen Kuytul kararla ilgili olarak adliye önünde yaptığı açıklamada, “Kıymetli kardeşlerim, bildiğiniz üzere 2,5 yıldır devam eden mahkeme süreci bugün bitmiş oldu. Elhamdülillah beraatla sonuçlandı” dedi.

“Mahkemenin uzamasını isteyenler, 6 konuşmadan bir şey çıkmayacağını anladılar ve bir konuşma daha ilave ettiler. O konuşmadan da bir şey çıkmayacağı anlaşılınca 13 konuşma daha eklediler. Onların da cevabını verdim. Bu şekilde bugüne kadar geldik” diyen Kuytul şunları söyledi:

“İddianameye eklenen konuşmalar başlangıçta emniyet ve mahkeme aşamasında hiç yoktu, daha sonradan gündeme getirildi. 20 konuşma bittikten sonra derin güçler yeni operasyonlar ile başka dosyalar ilave ettiler. Bu şekilde hiçbir hareket durdurulamaz ve hiçbir yere varılamaz!

Yapılan bu zulümler bizi pişirdi, tecrübemiz ve sabrımız arttı. Faydası oldu, zararı olmadı. Başaramadılar, susturacaklarını zannettiler ama ne beni ne de sizi susturamadılar!

Konuşmalarda hiçbir şey olmadığının en büyük delili, savcının bile beraat istemesidir. Normalde savcılar, yüzde 99 ceza isterler. Fakat dosya o kadar açık ki savcı bile beraat istedi.”

Alparslan Kuytul 30 Ocak 2018 tarihinde evine yapılan baskınla terör örgütüne üye olmaktan gözaltına alınmıştı. Bu suçlamalar nedeniyle tutuklanan Kuytul’un başkanı olduğu Furkan vakfına kayyım atanmış, ve kurmuş olduğu dernekler kapatılmıştı.

Kuytul 24 Ocak 2019 tarihinde Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk davasında tahliye edilmiş ancak cezaevinden salınmadan tekrar tutuklanmıştı. Kuytul Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan tutuklanmıştı. Kuytul 22 ay tutuklu kaldıktan sonra 5 Aralık 2019 tarihinde tahliye edilmişti. Kuytul’un Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bugünkü duruşmasından da beraat etmesi ile hakkında süren dava kalmamış oldu.

Yorumlar

yanlış nerede dini ve eğitim kurumu mu parti kurumu belli değil.kur bi furkan partisi öyle siyasi söylem yap.bir dini cemaat kisvesi ile hükümet eleştiriyor.buradaki yanlış yanlış yerden yanlış yere füze atmak.