Alparslan Kuytul gözaltında

Furkan Vakfı'nın kurucusu ve başkanı Alparslan Kuytul gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
Alparslan Kuytul gözaltında

Sonhaberler | Haber Merkezi

Son dönemlerde vaazları hükümet aleyhine siyasi demeçlere dönüşen Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul bugün düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı'nın son dakika haberine göre Adana'da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma kapsamında, aralarında Vakıf Başkanı Alparslan Kuytul'un da yer aldığı 21 kişi gözaltına alındı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, "kamu düzenini bozmaya karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü" iddiasıyla Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma başlatıldı.

Operasyonda vakfın Adana'daki genel merkezinin de aralarında bulunduğu 33 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Arama yapılan yerler arasında vakfın Adana'daki 4, Elazığ'daki bir temsilciliğinin yanı sıra yöneticilerin evleri de bulunuyor.

Merkez Seyhan ilçesi Abidinpaşa Caddesi'nde bulunan vakfın genel merkezindeki ve diğer adreslerdeki aramaya çok sayıda özel harekat polisi katıldı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı operasyon sırasında ekipler, caddede zırhlı araç ve uzun namlulu silahlarla bekledi.

Operasyon kapsamında aralarında Vakıf Başkanı Alparslan Kuytul'un da yer aldığı 21 vakıf yöneticisi ve üyesinin gözaltına alındığı, çok sayıda doküman ve dijital materyale el konulduğu, belirlenen adreslerde aramaların devam ettiği öğrenildi.

Alparslan Kuytul Kimdir?

20 Ağustos 1965 Adana doğumlu olan Alparslan Kuytul kamuoyunda 'vaiz' olarak biliniyor. Alparslan Kuytul 1994 yılında kurduğu Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın başkanlığını yapıyordu.

FURKAN VAKFI'NIN RESMİ İNTERNET SİTESİNE GÖRE ALPARSLAN KUYTUL KİMDİR?

Vakfın resmi internet sitesi üzerinde Alparslan Kuytul için 'Hocaefendi' ifadeleri kullanılıyor. Sitedeki Kuytul'un profili şöyle tanımlanıyor: 

Alparslan Kuytul Hocaefendi, 1965 yılında Adana’da dünyaya geldi. Allah’ın lütfuyla dine temayülü olan bir çocuk olarak yetişti. Çocukluğunda camiye gider, arkadaşlarını camiye götürür ve namaz kıldığı camiyi temizlerdi. Özellikle babasından gördüğü dini hassasiyet ve hocalardan almış olduğu İslamî dersler ışığında Kur’an ve Sünnet sevgisiyle büyüdü.

İlköğrenimini Adana İnkılâp İlkokulu’nda, orta öğrenimini Tepebağ Ortaokulunda, lise öğrenimini de Adana Erkek Lisesi’nde tamamladı.  Lisede iken 1980-1982 yılları arasında okul çıkışı ve hafta sonları okul arkadaşlarını okulun karşısındaki camiye götürür ve onlara dini sohbetler yapardı. Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi, 1983 yılında Çukurova Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümüne başladı. Üniversitede öğrenci iken 1986’da ilk öğrenci evini kurarak orada üniversitelilere ve esnaflara dersler yapıyordu. Yaptığı eğitim ve hizmet faaliyetlerini bir adım daha ileri götürebilmek için 1988 yılında Kardeşler Kitabevini kurdu. Kitabevinin bahçesinde tebliğ faaliyetlerine ve haftalık derslere yıllarca devam etti. 1987-1988’de Üniversiteden mezun olduktan sonra 1990 yılında Askere giden Hocaefendi,  askerlik görevini tamamladıktan sonra 1992’de Mısır’ın Ezher Üniversitesi İslam Hukuku Fakültesine başladı. 1996-1997’de mezun olduktan sonra Türkiye’ye döndü.

Hocaefendi, lise çağlarından itibaren yeryüzünde Allah’ın değil insanların dediğinin olduğunu ve Allah’ın hükmetme hakkının gasp edildiğini görüyor, bundan dolayı “Allah’ın dünyasında Allah’ın dediği olmalı” diyerek buna tepki gösteriyor ve insanları uyandırmaya çalışıyordu. Öte yandan Müslümanların içinde bulunduğu durum, görülen zulümler ve neslimizin gidişatı onu derinden üzüyor ve mazlum ümmetin kurtuluşu için Rabbanî bir hareketin ortaya çıkması için mücadele ediyordu.

Ezher üniversitesinde eğitimine devam ederken 1994 yılının Kasım ayında Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nı kurdu. Vakıf kurulduktan sonra eğitim ve hizmet faaliyetlerine vakıf binasında devam etmiştir. Vakıf zaman içerisinde birçok il ve ilçede şubeler açmıştır. Hocaefendi, her cuma akşamı vakıf merkezinde yaptığı tefsir ve konulu derslerin yanı sıra talebelerine âlim sıfatı kazandıracak Hadis, Siyer, Fıkıh, Usul, Arapça gibi ilmi dersler, bunlarla birlikte aydın sıfatı kazandıracak Ortadoğu Gerçeği, Beşeri İdeolojiler, Çağdaş Kavramlar ve Dünya Siyaseti gibi dersler de yapmaktadır. Muhterem hocamız yıllardır bu uğurda yapmış olduğu eğitim ve hizmet faaliyetlerine aralıksız devam etmektedir. 2002 yılında evlenen Hocaefendi’nin beş çocuğu vardır.

Bu eğitim ve hizmet faaliyetlerini gerçekleştirirken 2011 yılında “Furkan Nesli – Öncü Nesil” Dergisinin çıkmasına öncülük etmiştir. Dergide aylık olarak kaleme aldığı ilmî ve siyasî makalelerle derginin başyazarlığını yapmaktadır.

1994 yılından beri yaptığı Cuma Tefsir Dersi, www.furkanvakfi.net sitesinden canlı olarak yayınlanmakta ve binlerce kişi tarafından izlenirken, soru-cevaplar bölümünde fıkhî, siyasî ve güncel olaylara yönelik yaptığı analizler sosyal medyada büyük bir kitle tarafından takip edilerek beğeni almakta ve her kesimden birçok insan tarafından kabul görmektedir.

ALPARSLAN KUYTUL'UN AFRİN HAKKINDAKİ SON KONUŞMASI

Alparslan Kuytul, Afrin konusundaki son yorumunda operasyona karşı olmadığını ancak operasyonun geçici olduğunu, bu tür operasyonların şu ana kadar çözüm olmadığını belirtmişti. İşte Arslan'ın o konuşması: 

 

Yorumlar

selami Hani silam baris diniydi.Savas diyenler disarda baris diyenler icerde
ihsan belliki abd sorosun adamı cia elemanı atın içeri