Alparslan Bayraktar kimin akrabası? Kimin oğlu, babası kim?

Alparslan Bayraktar'ın kimin akrabası olduğu daha doğrusu Bayraktar ailesi ile yakınlığı olup olmadığı merak ediliyor. Kamuoyunda Bayraktar denilince SİHA üreticisi Selçuk Bayraktar ve ailesi akla geliyor.

Google Haberlere Abone ol
Alparslan Bayraktar kimin akrabası? Kimin oğlu, ba

Alparslan Bayraktar kimin akrabası, kimin oğlu, Selçuk Bayraktar ile bir akrabalığı var mı veya eski Bakan Erdoğan Bayraktar ile bir yakınlığı olup olmadığı soruları son iki günün en çok sorulan soruları oldu. 

ALPARSLAN BAYRAKTAR KİMİN AKRABASI?

Alparslan Bayraktar'ın Enerji Bakanı olarak atanmasından sonra akla ilk gelen sorulardan biri Selçuk Bayraktar'ın nesi olur sorusu oldu. Peki, işin aslı nedir, akrabalıkları var mı?

Yeni Bakan Bayraktar ile Selçuk Bayraktar'ın hiçbir akrabalığı yoktur. Zira, Alparslan Bayraktar aslen Hataylı'dır. Selçuk Bayraktar ise aslen Trabzon Sürmeneli'dir. 

Alparslan Bayraktar 1975 yılında Hatay'da dünyaya geldi.

Bayraktar lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi makina mühendisliği bölümünde tamamladı. Yüksek lisansını, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinin ekonomi alanında ve Fletcher School of Law and Diplomacy'den uluslararası ilişkiler alanında tamamladı. Doktorasını ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi yer sistem bilimleri bölümünün enerji ekonomisi ve politikası alanında yaptı.

Alparslan Bayraktar kimin akrabası? Kimin oğlu, babası kim?
Alparslan Bayraktar'ın babası, annesi, eşi ve kızı da devir teslim töreninde hazır bulundu.

 

Yurtiçinde ve yurtdışında özel sektörde çalışan Bayraktar, 2010-2016 yılları arasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunda kurul üyeliği görevinde bulundu. 2016-2018 yılları arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında müsteşar yardımcılığı ve Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü yaptı. Temmuz 2018'de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında (ETKB) Bakan Yardımcısı olarak atandı.

3 Haziran 2023'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı bakanlar kurulu listesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bakanı olarak yer aldı.

Selçuk Bayraktar ise yani Özdemir Bayraktar'ın oğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Bayraktar ise aslen Trabzon ilinin Sürmene ilçesindendir. Ailesi o henüz yokken İstanbul'un Sarıyer ilçesine bağlı Garipçe köyüne taşınmış. 

Yorumlar