Aloe Vera faydaları nelerdir, nasıl uygulanır

ALOE VERA bitkisinin içeriğindeki jelimsi sıvı cilt sorunlarından tutun sindirim sorunlarına kadar pek çok soruna çözüm için kullanılan bitkisel bir ilaçtır. Aloe Vera 6000 yıldır bitkisel tedavi olarak kullanılan bir bitkidir.

Google Haberlere Abone ol
Aloe Vera faydaları nelerdir, nasıl uygulanır

ALOE VERA, bitkisi özellikle cilt sorunlarına faydası ile bilinen, içinde jelimsi bir sıvı olan bir bitkidir. Dikenli ve etli bir yapısı olan aloe vera bitkisi, Afrika, Asya, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nin güney ve batı bölgelerinde kuru, tropikal iklimlerde kendiliğinden yetişir. Tarihte aloe vera 'Ölümsüzlük' bitkisi olarak bilinirdi ve Mısır Firavunlarına cenaze hediyesi olarak sunulurdu. Aloe Vera, güçlü bir antioksidandır. İçeriğinde A vitamini , C vitamini ve E vitamini ve sekiz temel amino asitler bulundurur. Aynı zamanda anti-inflamatuar özelliği de vardır.

Aloe Veranın tedavi edici faydaları yüzyıllardır insanlar tarafından biliniyor. Saç dökülmesinden, hemoroid tedavisine, yanık sorunlarından sindirim sorunlarına kadar pek çok sağlık probleminde bitkisel tedavi amaçlı kullanılagelmiştir.

Günümüzde aloe vera, ticari bir pazar haline dönüştü. Aloe Vera Jeli kozmetik ürünlerde; nemlendirici, sabun, tıraş kremi ve güneş losyonu gibi pek çok kişisel bakım ürününde kullanılır. Muhtemelen en kolay akla gelen aloe vera ürünü, eczacı raflarında gördüğünüz parlak yeşil jeldir. Muhtemelen güneş yanığını yatıştırmak için kullanmışsınızdır. Bazı araştırmalar, aloe veranın antiageing özelliği olduğunu da kanıtlamıştır.

cilde iyi gelen bitkiler

Aloe vera bitkisinin iki türlü tıbbi olarak yararlı kısmı vardır. İlk olarak, aloe vera yaprakları berrak bir jel içerir. Bu jel bitkiden ayıklanır ve genellikle ciltte yanık ve çeşitli cilt hastalıklarını tedavi etmek için kullanılır. Jel, sıvı veya kapsül formunda da piyasada bulunabilir ve kapsülleri oral olarak alınabilir.

Bitkinin ürettiği ikinci maddeye aloe lateks denir. Bu, bitki yaprağının dış kısmının hemen altında bulunan sarı hamurumsu maddedir. Aloe lateksin laksatif özelliklere sahip olduğu gösterilmiştir ve genellikle kabızlığı tedavi etmek için ağızdan alınır .

Aloe vera kendi başına biraz acımsı bir taddadır, eczane raflarında gördüğünüz aloe vera ürünlerine tatlandırıcı eklenmiştir.

Aloe Veranın faydaları

Aloe veranın içerdiği jel ve lateksin pek çok faydası vardır. 

  • Sindirim sorunlarını giderir
  • Kabızlığa iyi gelir
  • Sedef hastalığı ve akne tedavisi için kullanılır
  • Kaşıntı ve iltihap sorununu çözer
  • Güneş yanığını yatıştırır
  • Yanıkların iyileşme süresini hızlandırır
  • Mide ekşimesine iyi gelir
  • Reflü hastalığının birkça semptomunu azaltma etkisi vardır
  • Tip 2 diyabette şeker düzeyini dengeler (2 hafta boyunca hergün 2 çorba kaşığı içilerek)
  • Kepek sorununu ortadan kaldırır (saç derisine masaj yaparak)
  • Cilt nem dengesini sağlar
  • Güçlü bir antioksidandır

Aloe Vera Faydaları, nasıl kullanılır, ne işe yarar

Yorumlar