Almanya'nın Bavyera eyaletinde sokağa çıkma yasağı

Almanya'nın yüzölçümü bakımından en büyük eyaleti olan Bavyera eyaletinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bavyera eyaleti Almanya'nın güneydoğusunda yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'nın Bavyera eyaletinde sokağa çıkma yasağı

Koronavirüs ile mücadele eden Avrupa'da her geçen yeni kararlar alınıyor. İtalya ve İspanya tamamen karantinaya alınırken, virüsten etkilenen diğer ülkeler de yeni kararlar alıyor. Fransa, Hollanda ve Almanya'da da bazı yeni kararlar alındı. Fransa'da halka evlerinde kalmaları yönünde henüz zorunlu bir dayatma olmasa da halkın evlerinden ayrılmamaları tavsiye ediliyor. Hollanda'da ise ölüm vakaları giderek artıyor. Öte yandan Almanya'nın en büyük eyaletlerinden birisi sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Almanya’nın 13 milyonluk nüfusuyla ülkenin en büyük eyaletlerinden biri olan Bavyera Eyaleti ilk adımı attı ve cuma gecesi saat 24.00’den itibaren geçerli olmak üzere dışarı çıkma yasağı getirdi.

Eyalet Başbakanı Markus Söder, koronavirüs yayılmasının Bavyera’da yaklaşık yüzde 35 oranında arttığını, artık daha sert önlemler almak zorunda olduklarını söyledi: “Koronavirüs Bavyera’yı tamamen teslim almış bulunuyor. Robert Koch Enstitüsü ve hastane doktorları acilen daha sıkı önlemler almaya çağırıyor. Bavyera’da koronavirüs vakaları maalesef dramatik biçimde yükseliyor. Yüzde 35 civarında artış var ve bir gündeki yeni vaka 817. Artık virüse yakalanan kişilerin bağlantılarını da takip edemiyoruz. Bavyera’da dün ölenlerin sayısı 10’du. Bugün 15’e yükseldi. Gelişmeler iyi değil. Artık bir hafta daha gelişmeleri bekleyemeyiz. Her bir vaka ve her bir ölü bizim için fazla. Artık daha fazla tereddüt edemeyiz. Aldığımız önlemleri hâlâ birçok insan anlamamış görünüyor. Polis raporlarına göre hâlâ korona partileri düzenleyenler ve yaşlıların yanından geçerken öksürenler var. Hastane doktorları bizi artık çok daha kararlı durmaya çağırıyor. Artık uzun uzun tartışmalar ve analizlerle zaman kaybetmeyeceğiz. Bizim tek çaremiz virüsün yayılma dalgasını kırmak.”

BAVYERA EYALETİ

Bavyera Eyaleti

 

13 milyon nüfusu bulunan Bavyera (Almanca: Bayern) ya da resmi ismiyle Özgür Bavyera Eyaleti (Freistaat Bayern) Almanya'nın güneydoğusunda bir eyalet. Yüzölçümü bakımından Almanya'nın en büyük eyaletidir. Başkenti Münih'tir. Diğer önemli kentleri ise Augsburg, Nürnberg, Regensburg, Ingolstadt, Bamberg ve Würzburg'dur. Batıda Baden-Württemberg ve Hessen eyaletleri, kuzeyde Türingiya ve Saksonya eyaletleri, doğuda Çek Cumhuriyeti, güney ve güneybatıda Avusturya ile çevrilidir.

Kaynak: SonHaberler

Yorumlar