Almanya'dan Türkiye'ye uçak seferleri var mı?

Almanya'dan Türkiye'ye seyahat etmek isteyenler uçak seferleri var mı diye soruyor. Bilindiği gibi koronavirüs ile mücadele kapsamında Almanya'dan Türkiye'ye seferler durdurulmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'dan Türkiye'ye uçak seferleri var mı?

Koronavirüs ile mücadele kapsamında Almanya'dan Türkiye ve Türkiye'den Almanya'ya uçak seferleri askıya alınmıştı. Hem Türkiye'de hem Almanya'da koronavirüs ile mücadelede alınan tedbirler aşamalı olarak gevşetildi. Normalleşme süreci kapsamında alınan kararlar arasında uçak seferlerinin başlaması da bulunuyor. Peki, Almanya'dan Türkiye'ye uçak seferleri var mı, Almanya'dan Türkiye'ye veya Türkiye'den Almanya'ya uçak seferleri ne zaman başlayacak?

Almanya'dan Türkiye'ye uçak seferleriyle ilgili beklenen açıklama bugün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan geldi. Bakan Karaismailoğlu, aralarında Almanya'nın da bulunduğu bazı ülkelere seferlerin başlayacağı müjdesini verdi. 

ALMANYA'DAN TÜRKİYE'YE UÇAK SEFERLERİ NE ZAMAN?

Bakan Karaismaoğlu'nun yaptığı açıklamaya göre Almanya'dan Türkiye'ye ve Türkiye'den Almanya'ya uçak seferleri 15 Haziran 2020 tarihinde başlıyor. Bakan yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"10 Haziran'da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bahreyn, Bulgaristan, Katar, Yunanistan; 15 Haziran'da Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Çek Cumhuriyeti (Çekya), Hırvatistan, Hong Kong, İsviçre, Japonya, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Singapur, Slovenya, Tacikistan; 20 Haziran'da Hollanda, Kazakistan; 22 Haziran tarihi itibariyle Arnavutluk, Bosna Hersek, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Güney Kore, İrlanda, Karadağ, Kırgızistan, Letonya, Lüksemburg, Norveç, Slovakya; 25 Haziran'da Belçika."

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Nane, 1 Haziran itibariyle başlayan uçuşlar hakkında durum değerlendirmesin bulundu ve 10-15 Haziran arası başlayabileceğini aktarmıştı.

Türk Hava Yolları (THY) koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen Avrupa uçuşlarına 18 Haziran'dan itibaren yeniden başlanacağını duyurmuştu.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün tarafından Twitter'da yapılan açıklamada, "18 Haziran itibarıyla Avrupa'daki 16 şehirden Anadolu'daki 14 noktaya direkt uçmaya başlayacağız. Bayrak taşıyıcı olarak memleketin yolunu biraz daha kısaltacak, misafirlerimizi sevdiklerine daha kısa sürede kavuşturacağız" denilmişti. 

THY Yurt dışı uçuş noktaları ile ilgili olarak; Almanya'da Münih, Berlin, Frankfurt, Stuttgart, Hannover, Köln, Düsseldorf ve Hamburg, İsviçre'de Zürih, Cenevre ve Basel; Avusturya'da Viyana ve Salzburg, Hollanda'da Amsterdam; Danimarka'da Kopenhag ve İsveç'te Stockholm olarak belirlendi.

ALMANYA DA 15 HAZİRAN'DA YASAĞI KALDIRIYOR

Öte yandan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, koronavirüs salgınına karşı konulan seyahat yasaklarının gevşetilmesiyle ilgili alınan yeni bir kararı daha açıkladı. Maas, 15 Haziran'dan itibaren Almanya'dan Avrupa Birliği ülkelerine konulan uçuş yasağının kaldırılacağını söyledi.

Açıklamayı Instagram üzerinden katıldığı bir canlı yayında yapan Maas, Avrupa Birliği ülkeleri dışında üçüncü ülkelerle de uçuş yasaklarının kaldırılması için uğraştıklarını ve bu ülkelere Türkiye'nin de dahil olduğunu aktardı. Bu konudaki kararın Türkiye'deki koşullara bağlı olacağına işaret eden Maas, Türkiye'deki plajlarda ve otellerde uygulanan hijyen kurallarına, enfeksiyon sayılarına bakılacağını söyledi. Seyahatleri mümkün kılmanını yanı sıra seyahat edenleri de korumak istediklerini belirten Maas, Türkiye'de çok sıkı önlemler alındığını da hatırlattı. Maas, Türk yetkililerle seyahat konusunda görüşmelerde bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

Almanyadan Türkiyeye uçak seferleri

Yorumlar