Almanya'da hac seminerleri başladı

KÖLN (AA) - Almanya'dan bu yıl kutsal topraklara gidecek hacı adaylarının, haccı daha iyi anlaması ve öğrenmesi amacıyla uygulamalı hac seminerleri...

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da hac seminerleri başladı

KÖLN (AA) - Almanya'dan bu yıl kutsal topraklara gidecek hacı adaylarının, haccı daha iyi anlaması ve öğrenmesi amacıyla uygulamalı hac seminerleri düzenlenmeye başladı.

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatı Köln Bölgesi'nin düzenlediği ilk uygulamalı hac seminerine 210 hacı adayı katıldı.

Kutsal topraklara yolculuk öncesi düzenlenecek üç seminerden ilkine katılan hacı adaylarının heyecanlı oldukları gözlendi.

IGMG Köln Bölgesi Hac Kafilesi Başkanı Selahattin Demirci, kutsal yolculuk öncesi hacı adaylarına başta tavaf ve şeytan taşlama olmak üzere çeşitli konularda bilgi verdi.

Özellikle Kabe'de bulunan Hacer-ül Esved'e dokunabilmek için diğer insanlara eziyet edilmemesi gerektiğini belirten Demirci, "Sünneti yapayım derken farzı çiğnemeyin." dedi.

Seminerin son bölümünde ise uygulamalı olarak erkeklerin ihram giymesi ve Kabe'nin çevresinde tavaf ederken yapılması gerekenler ayrıntılı anlatıldı.

Kafilelerde Türkçe bilmeyen Alman ve diğer ülkelerden Müslümanlar için Almanca anlatım yapılacak grupların oluşturulacağı belirtildi.

IGMG Köln Bölgesinden kutsal topraklara ilk kafilenin 23 Ağustos günü hareket etmesi, 21 Eylül tarihinde ise Almanya'ya geri dönmesi planlanıyor.

Yorumlar