Almanya'da Federal Meclis Başkanı seçimi

- CDU/CSU partileri, ülkenin mevcut Maliye Bakanı Schaeuble'yi Federal Meclis Başkanlığına aday göstereceklerini duyurdu

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da Federal Meclis Başkanı seçimi

BERLİN (AA) - Almanya Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partileri, ülkenin Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble'yi Federal Meclis (Bundestag) Başkanlığına aday göstereceğini bildirdi.

CDU/CSU'nun Meclis Grubu Başkanlığına yeniden seçilen Volker Kauder, partili Schaeuble'yi, Bundestag Başkanlığı yarışında aday göstereceklerini belirtti.

Hür Demokrat Parti Federal Meclis Grubu Başkanı Christian Lindner de Schaeuble'nin adaylığını desteklediklerini belirtti.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili Carsten Schneider ise partisinin Schaeuble'nin adaylığını destekleyeceğini ifade ederek, tecrübeli politikacının bu görev için iyi bir seçim olacağını kaydetti.

Federal Mecliste 1972'den beri milletvekilliği yapan 75 yaşındaki tecrübeli siyasetçi, 1989-1991 ve 2005-2009 yıllarında İçişleri Bakanlığı, 2009-2017 yıllarında da Maliye Bakanlığı görevini üstlendi.

Hristiyan Demokrat Birlik Partisinde de ağırlığı bulunan Schaeuble, 1991-2000 yıllarında CDU/CSU Meclis Grubu Başkanlığını ve 1998-2000 yıllarında da CDU Genel Başkanlığını yürüttü.

Bundestag'ın genel seçimlerden sonraki ilk oturumunu 24 Ekim'e kadar gerçekleştirmesi gerekiyor.

Meclis Başkanı olacağına kesin gözüyle bakılan Schaeuble, yeni seçilen milletvekilleri arasında Bundestag'da en uzun süre görev yapmasından dolayı ilk oturumu da yönetecek.

Yorumlar