Almanya'da fabrika siparişleri ekimde arttı

FRANKFURT (AA) - Almanya'da yeni fabrika siparişleri, ekimde bir önceki aya göre yüzde 4,9 arttı. Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) verilerine göre...

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da fabrika siparişleri ekimde arttı

FRANKFURT (AA) - Almanya'da yeni fabrika siparişleri, ekimde bir önceki aya göre yüzde 4,9 arttı.

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) verilerine göre, ülkede bu yılın ekim ayında mevsimsel ve çalışma günlerinden arındırılmış fabrika siparişleri eylüle kıyasla yüzde 4,9 yükseldi. Yeni fabrika siparişleri piyasalardaki yüzde 0,6’lık artış beklentisinin üstünde gerçekleşti.

Eylül ayına ilişkin daha önce yüzde 0,6 azaldığı açıklanan yeni fabrika siparişleri yüzde 0,3 azalış olarak revize edildi.

Yurt içi siparişler ekimde, önceki aya göre yüzde 6,3 ve yabancı siparişler de yüzde 3,9 arttı. Avro Bölgesi ülkelerinden yeni siparişler söz konusu dönemde değişmezken, diğer ülkelerden yeni siparişler ise yüzde 6,3 artış gösterdi.

Almanya'da ara malı üreticilerinin yeni siparişlerinde aylık bazda yüzde 1,8, sermaye malı üreticilerinin siparişlerinde yüzde 7,2 ve tüketim malları üreticilerinin siparişlerinde de yüzde 0,5 artış kaydedildi.

İmalatta ekimde mevsimsellikten ve çalışma günlerinden arındırılmış ciro ise önceki aya kıyasla yüzde 0,1 azaldı.

Yorumlar